A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

Negyvenhatodik Túlélőverseny

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a Negyvenhatodik Túlélőverseny nevezése.

A rendezvény időpontja: 2019. november 15-16.

Az előző versenyeken sikeresen kipróbált és jól bevált, ám azóta továbbfejlesztett Túlélő App lesz most is az általánosan használandó túranapló. Tehát minden csapat készüljön minimum két androidos, feltöltött telefonnal, és megfelelő mennyiségű powerbankkal!

A Negyvenhatodik Túlélőversenyt szokás szerint három kategóriában hirdetjük meg: Kishalál, Középhalál és Nagyhalál. Mindhárom kategória túrája november 15-én (pénteken) késő délután kezdődik, és november 16-án (szombaton) este ér véget. A három kategória versenye közös terepen zajlik, de a Kishalál versenyzőinek a Nagyhalálhoz képest (esetleg) kisebb területet kell bejárniuk, kevesebb pontot kell felkeresniük, kombinációik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak, az érvényesség kritériumai lazábbak. A Középhalál nehézségi foka - nevéhez illően - a másik két kategória között van. Mindhárom kategóriában 3-6 fős csapatok indulhatnak.

A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette mesterséges nehézségeivel. Ebbe a kategóriába olyan edzett és strapabíró csapatok nevezzenek, akik bírják az erős verseny és a nehéz terep stresszét. A Kishalálban van a helye a teljesen kezdőknek, és azoknak a csapatoknak, amelyek nem a győzelemre, csak a túlélés örömteli élményére hajtanak. A Középhalálba nevezzen minden csapat, amelyek tagjai korábban már nyertek Túlélőversenyt, vagy dobogós helyezést értek el (bármelyik kategóriában), de most valamiért nem akarnak vagy nem tudnak elindulni a Nagyhalálban. Ugyancsak (legalább) a Középhalálba nevezzenek azok a csapatok, amelyek tagjai saját bevallásuk szerint edzett veteránok, hiszen e minősítés lehetőségével élve csupán két fős veterán csapatként kívánnak indulni (gy. k.: a Kishalálban kétfős csapat nem indulhat.) Valamint azok, akik bár nem vállalják a Nagyhalál megpróbáltatásait, de szeretnék magukat keményebb versenyben megméretni. A fenti általános szabályoktól felfelé el lehet térni, lefelé nem.

A terepen mindhárom kategória csapatai ugyanazokat a tereppontokat kereshetik fel. A Kishalálra saját, máshova eldugott (könnyebben megtalálható) bónuszok várnak, míg a Nagyhalál és Középhalál ugyanazokat a (nehezebben megtalálható) bónuszokat keresheti.

A Túlélőversenyek általános szabályai jelen weblapon olvashatóak (Versenyszabályok). A szabályok speciális, csak az aktuális versenyre vonatkozó részét a buszban, a terepre utazás során a kiosztott szabályzatban lehet elolvasni.

Az indulás pontos helyszínéről és időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik. A buszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos- vaddisznós vidék egy- egy pontján teszik ki a csapatokat. A résztvevők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A cél pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról) a buszból történő kiszálláskor kiosztott feladatfüzetből értesülnek a csapatok. Ugyanekkor kapják meg a résztvevők a Terep térképét is.

A nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőtúrákról (ha a hírlevél küldés checkbox be van nekik pipálva).

A Negyvenhatodik Túlélőverseny részvételi díja 6000 Ft versenyzőnként. Fejenként 1000 Ft kedvezményt kapnak az előnevezők, azaz azok a csapatok, amelyek a nevezés adminisztrációját (beleértve az arcképek feltöltését) és a szükséges díjak (részvételi díj, pólók, Hazabusz, étel és ital ára) átutalását 2019. október 22-ig befejezik, és később sem módosítják csapatuk semmilyen adatát. Számukra a kedvezményes nevezési díj 5000 Ft fejenként.

A 46. Túlélőverseny végső nevezési határideje 2019. november 4. hétfő éjfél. A később érkező nevezéseket nem tudjuk elfogadni.

Az előző versenyeken nagy sikert aratott a Hazabusz intézménye, ezért most is meghirdetjük. Minden Hazabuszt igénylő versenyző számára biztosítunk buszhelyet. A HAZABUSZ a befutó és a budapesti starthely között biztosít visszaszállítási szolgáltatást, a buszok még szombaton este Budapestre érnek.

A Hazabusz-jegy ára 2500 Ft/fő. A HAZABUSZ igénybevétele önkéntes, nem kötelező. A Hazabusz-hely foglalását a nevezéskor, a pólórendeléshez hasonlóan lehet (egyénileg) bejelölni, és a csapat nevezési díjával, valamint a pólók árával együtt kell átutalni a HAZABUSZ jegyek árát is.

Ha marad az utolsó hazafelé induló buszban előzetesen el nem adott hely, az a befutó helyszínén érkezési sorrendben megvásárolható. A helyszínen csak a busz ülőhely-kapacitásáig lehet vásárolni jegyet (a buszban állóhely nincs!), a szervezők nem garantálják, hogy a helyszíni érdeklődők mindegyike helyhez tud jutni. 

Örömmel értesítünk benneteket, hogy az előzetesen meghirdetettekkel ellentétben végül sikerült megállapodnunk a helyiekkel, így a célban számíthattok egy tál forró gulyáslevesre. Ennek ára 1000 Ft/fő. Ugyanott frissen csapolt sört is kaphattok, sörjegyre, amit ugyancsak előzetesen kell kifizetni. Egy korsó sör ára 450 Ft.

A korábban nevezett csapatok utólag is megrendelhetik az ételt és italt, és egy újabb utalással fizethetnek. A már nevezett csapatok étel- és ital-pótbefizetései természetesen nem befolyásolják a korábban kivívott előnevezői státuszt.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, a Túlélőverseny csontvázas logójával díszített túlélőpóló is (1100 Ft/db). A póló méretét a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a startnál, a terepre tartó utazás során vagy a befutó után kerül sor.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során (a rajtban) csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 2005. november 15-e után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 2001. november 15-e után, de 2005. november 15-e előtt született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Negyvenhatodik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  utolsó módosítás: 2019.12.01.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a