A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

Negyvenötödik Túlélőverseny

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a Negyvenötödik Túlélőverseny nevezése.

A rendezvény időpontja: 2019. május 10-12.

A 45. Túlélőverseny szervezői a Piros Elborult Sárkányevő Háromszög nevű kompozit-csapat tagjai, akik rettegett híre már az általuk elkövetett 43. (dominós) Túlélőversenyről ismerős lehet. Ezúttal is kijelentik, hogy a 45. Túlélőversenynek a Nagyhalál befutója után 15 napon belül közzétett végeredménye lesz!

Az előző versenyen sikeresen használt Túlélő App lesz most is az általánosan használandó túranapló. Tehát minden csapat készüljön minimum kettő androidos, feltöltött telefonnal (a nagyhalál egy powerbank-kel is).

A Negyvenötödik Túlélőversenyt három kategóriában hirdetjük meg: Kishalál, Középhalál és Nagyhalál. Mindhárom kategória túrája május 10-én (pénteken) késő délután kezdődik. A Kishalál és Középhalál versenye május 11-én (szombaton) este, a Nagyhalálé május 12-én (vasárnap) este ér véget. A három kategória versenye közös terepen zajlik, de a Kishalál versenyzőinek a Nagyhalálhoz képest kisebb területet kell bejárniuk, kevesebb pontot kell felkeresniük, kombinációik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak, az érvényesség kritériumai lazábbak. A Középhalál nehézségi foka - nevéhez illően - a másik két kategória között van. Mindhárom kategóriában 3-6 fős csapatok indulhatnak.

A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette mesterséges nehézségeivel. Ebbe a kategóriába olyan edzett és strapabíró csapatok nevezzenek, akik bírják a kétnapos verseny stresszét, emellett rá is érnek vasárnap estig. Akik nem akarnak vagy nem tudnak két napig versenyezni, a másik két kategória valamelyikébe nevezzenek. A Kishalálban van a helye a teljesen kezdőknek, és azoknak a csapatoknak, amelyek nem a győzelemre, csak a túlélés örömteli élményére hajtanak. A Középhalálba nevezzen minden csapat, amelyek tagjai korábban már nyertek Túlélőversenyt, vagy dobogós helyezést értek el (bármelyik kategóriában), de most valamiért nem akarnak vagy nem tudnak elindulni a Nagyhalálban. Ugyancsak a Középhalálba nevezzenek azok a csapatok, amelyek tagjai saját bevallásuk szerint edzett veteránok, hiszen e minősítés lehetőségével élve csupán két fős veterán csapatként kívánnak indulni. Valamint azok, akik nem vállalják a kétnapos versenyt, de szeretnék magukat keményebb versenyben megméretni. A fenti általános szabályoktól felfelé el lehet térni, lefelé nem.

A terepen mindhárom kategória csapatai ugyanazokat a stafétuszokat cserélgetik. A Kishalálra saját, máshova eldugott (könnyebben megtalálható) bónuszok várnak, míg a Nagyhalál és Középhalál ugyanazokat a (nehezebben megtalálható) bónuszokat keresheti.

A Túlélőversenyek általános szabályai jelen weblapon olvashatóak (Versenyszabályok). A szabályok speciális, csak az aktuális versenyre vonatkozó részét a buszban, a terepre utazás során a kioszott Versenynaplóban lehet elolvasni.

Az indulás pontos helyszínéről és időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik. A buszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos- vaddisznós vidék egy- egy pontján teszik ki a csapatokat. A résztvevők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A cél pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról) a buszból történő kiszálláskor kiosztott feladatfüzetből értesülnek a csapatok. Ugyanekkor kapják meg a résztvevők a Terep térképét is.

A nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőtúrákról (ha a hírlevél küldés checkbox be van nekik pipálva).

A Negyvenötödik Túlélőverseny részvételi díja 6000 Ft versenyzőnként. Fejenként 1000 Ft kedvezményt kapnak az előnevezők, azaz azok a csapatok, amelyek a nevezés adminisztrációját (beleértve az arcképek feltöltését) és a szükséges díjak (részvételi díj, pólók, Hazabusz, étel és ital ára) átutalását 2019. március 31-ig befejezik, és később sem módosítják csapatuk semmilyen adatát. Számukra a kedvezményes nevezési díj 5000 Ft fejenként.

A 45. Túlélőverseny végső nevezési határideje 2019. április 15. hétfő éjfél. A később érkező nevezéseket nem tudjuk elfogadni.

Az előző versenyeken nagy sikert aratott a Hazabusz intézménye, ezért most is meghirdetjük. Minden Hazabuszt igénylő versenyző számára biztosítunk buszhelyet. A HAZABUSZ a befutó és a budapesti starthely között biztosít visszaszállítási szolgáltatást, a buszok még szombaton este Budapestre érnek.

A Hazabusz-jegy ára 2500 Ft/fő. A HAZABUSZ igénybevétele önkéntes, nem kötelező. A Hazabusz-hely foglalását a nevezéskor, a pólórendeléshez hasonlóan lehet (egyénileg) bejelölni, és a csapat nevezési díjával, valamint a pólók árával együtt kell átutalni a HAZABUSZ jegyek árát is.

Ha marad a buszban előzetesen el nem adott hely, az a befutó helyszínén érkezési sorrendben megvásárolható. A helyszínen csak a busz(ok) ülőhely kapacitásáig lehet vásárolni jegyet (a buszban állóhely nincs!), a szervezők nem garantálják, hogy a helyszíni érdeklődők mindegyike helyhez tud jutni. 

Hasonlóan közkívánatra, ez úttal is rendelhető előre a célban elfogyasztható meleg étel. (Elnézést kérünk, de a vega, stb. egyéni igényekre nem tudunk készülni.)

Egy tál meleg étel ára 1200 Ft, egy sör ára 350 Ft. Ezeket ezúttal sem a helyszínen kell kifizetni, hanem a részvételi díjjal, a pólók és a Hazabusz árával egyidőben előzetesen, átutalással kell rendezni. (A klasszikus sörön kívül rendelhető alkoholmentes verzió is - citromos ízben. Aki ilyet szeretne, az is sörként jelezze igényét és írjon egy levelet a Terepmesternek, hogy az alkoholmentes verzióra gondolt.)

Az elektronikus rendszer már képes az étel- és italrendelések kezelésére is! Ezért kérjük, hogy nevezéskor egyénenként jelöljétek be, hogy hány ételt és hány italt (sört) rendeltek (a default érték nulla). A rendszer a fizetendő költségekhez az étel- és italrendelés árát is hozzászámítja. A teljes összeget csapatonként utaljátok át.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, a Túlélőverseny csontvázas logójával díszített túlélőpóló is (1100 Ft/db). A póló méretét a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a startnál, a terepre tartó utazás során vagy a befutó után kerül sor.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során (a rajtban) csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 2005. május 10-a után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 2001. május 10-a után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Negyvenötödik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  utolsó módosítás: 2019.03.07.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a