A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

Ötvenharmadik Túlélőverseny

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött az
Ötvenharmadik Túlélőverseny nevezése.

A rendezvény időpontja: 2024. június 7-9.

Az Ötvenharmadik Túlélőversenyt szokás szerint három kategóriában hirdetjük meg: Kishalál, Középhalál és Nagyhalál. Mindhárom kategória túrája június 7-én (pénteken) este kezdődik, a Kishalál és Középhalál kategória június 8-án (szombaton) a Nagyhalál kategória versenye június 9-én (vasárnap) ér véget. 

Mivel június 9-én országos, sőt európai választások lesznek, a vasárnap is versenyző Nagyhalál kategória befutójának időpontját úgy alakítottuk ki, hogy az idejében befutó csapatok tagjai az egész országban elérhetik a szavazóhelyiséget a 19 órás urnazárás előtt.
 
A három kategória versenye közös terepen zajlik, de a Kishalál versenyzőinek a Nagyhalálhoz képest kevesebb pontot kell felkeresniük, kombinációik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak, az érvényesség kritériumai lazábbak. A Középhalál nehézségi foka - nevéhez illően - a másik két kategória között van. Mindhárom kategóriában 3-6 fős csapatok indulhatnak (kivétel 2 fős veterán csapatok, kizárólag Nagyhalál és Középhalál kategóriákban).

A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette mesterséges nehézségeivel. Ebbe a kategóriába olyan edzett és strapabíró csapatok nevezzenek, akik bírják az erős verseny és a nehéz terep stresszét, valamint a folyamatos túrázást. A Kishalálban van a helye a teljesen kezdőknek, és azoknak a csapatoknak, amelyek nem a győzelemre, csak a túlélés örömteli élményére hajtanak. A Középhalálba nevezzen minden csapat, amelyek tagjai korábban már nyertek Túlélőversenyt, vagy dobogós helyezést értek el (bármelyik kategóriában), de most valamiért nem akarnak vagy nem tudnak elindulni a Nagyhalálban. Ugyancsak (legalább) a Középhalálba nevezzenek azok a csapatok, amelyek tagjai saját bevallásuk szerint edzett veteránok, hiszen e minősítés lehetőségével élve csupán két fős veterán csapatként kívánnak indulni (gy. k.: a Kishalálban kétfős csapat nem indulhat.) A fenti általános szabályoktól felfelé el lehet térni, lefelé nem.

A Túlélőversenyek általános szabályai jelen weblapon olvashatóak (Versenyszabályok). A szabályok speciális, csak az aktuális versenyre vonatkozó részét a startnál kiosztott szabályzatban lehet majd elolvasni.

A terep - hagyományainkat követve ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos- vaddisznós vidék lesz.

A nevezési rendszer elérhető.

Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőversenyekről (ha a hírlevél küldés checkbox-ot bepipálták).

Nevezési határidő: 2024. május 19. (vasárnap) 23:59

Az Ötvenharmadik Túlélőverseny részvételi díja 7000 Ft versenyzőnként

A részvételi díj nem tartalmazza a versenyzők terepre utazásának illetve a verseny utáni hazautazásának a költségét. A terepre történő utazás tömegközelkedéssel fog történni, ezért minden versenyzőnek június 7-től érvényes az új tarifarendszerben számára elérhető legkedvezőbb, de az egész országra érvényes napijeggyel/bérlettel (pl. Magyarország24 napijegy vagy országbérlet) kell rendelkeznie.

A korábbi versenyeken meghonosodott Hazabusz intézményét technikai okok miatt ezen a versenyen nem hirdetjük meg.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, a Túlélőverseny csontvázas logójával díszített túlélőpóló is, melynek ára 2000 Ft/db A rendelt póló méretét és darabszámát a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni.

Örömmel értesítünk benneteket, sikerült megállapodnunk a helyiekkel, így a Kishalál és a Középhalál versenyzőinek van lehetősége vadraguleves rendelésre, amit a szombat délutáni befutónál fogyaszthatnak el. Ennek ára 1000 Ft/adag. A rendelt étel mennyiségét a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni.

A Nagyhalál vasárnap déli befutójához nem szervezünk ételrendelést.

Kiskorúak (azaz 2010. június 7-e után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 2006. június 7-e után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

Az előző versenyeken sikeresen kipróbált és jól bevált, ám azóta továbbfejlesztett Túlélő App lesz most is az általánosan használandó túranapló. A verseny folyamán az appnak csapat szinten folyamatosan működnie kell, ezzel rögzítve (és időnként a szervezőknek továbbítva) a csapat útvonalát, azaz a csapatnak állandóan online kell lennie. Kérjük ezért, hogy minden csapat készüljön minimum két (de inkább három) androidos, feltöltött telefonnal, és megfelelő mennyiségű powerbankkal! Ajánlott telefononként (Dual SIM esetén is) más-más mobilnet szolgáltató, mivel a mobil térerő lefedettség helyenként szolgáltatónként jelentősen eltérhet. Az App legfrissebb változatát és a hozzá tartozó használati utasítást hamarosan, de legkésőbb a verseny előtt két héttel elküldjük a nevezett csapatoknak.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a  csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. Emellett a versenyzők nyilatkoznak arról is, hogy (legjobb tudomásuk szerint) nem fertőzőek, nem fenyegetik a többi versenyző egészségi állapotát. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Ötvenharmadik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  utolsó módosítás: 2024.04.05.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a