A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

TE42 - Aktuális verseny

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a Negyvenkettedik Túlélőverseny nevezése.

Azaz bocsánat! Mostanáig mindig így kezdődött ez az információs file. Most viszont különleges alkalom érkezett el: a következő túlélőverseny a negyvenkettedik lesz - és aki egy kicsit is elmélyült a galaktikus kultúrában, annak nem kell részleteznem, mi ennek a jelentősége.

Tehát kezdjük újra!

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók), galaktikus maratonrepülők, intergalaktikus hajók pilótái és potyautasai, fekete lyukak búvárai, plazmalovagok, bolygók és bolyongók, egy-, két-, három és n-fejűek, egy-, két-, három- és n-neműek, ioncsempészek, birodalmi zsoldosok, zsoldot évmilliárdok óta nem látott zsiványok, aszteroidvadászok, üstökösökön lovaglók, űrcsavargók, navigátorok, naná-hogy-vigátorok, nearra-neerre-vigátorok és egyszerű galaktikus kocsmatöltelékek!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a

Zsivány 42, avagy Galaktikus Túlélőverseny

nevezése.

Az esemény időpontja 2017. november 17-18. (földi időszámítás, CET szerint).

A Galaktikus Túlélőversenyt három kategóriában hirdetjük meg: Kishalál, Középhalál és Nagyhalál. Mindhárom kategória űrkalandja november 17-én (pénteken) késő délután kezdődik, és november 18-án (szombaton) este ér véget.

A három kategória versenye közös terepen zajlik, de a Kishalál versenyzőinek a Nagyhalálhoz képest kisebb területet kell bejárniuk, kevesebb pontot kell felkeresniük, feladataik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak, az érvényesség kritériumai lazábbak. A Középhalál nehézségi foka - nevéhez illően - a másik két kategória között van. Mindhárom kategóriában 3-6 fős csapatok indulhatnak.

A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a Galaxis kietlen tájainak természetes, valamint az űrlakók és a terepmesterek teremtette mesterséges nehézségeivel. Ebbe a kategóriába olyan edzett és strapabíró csapatok nevezzenek, akik fizikailag és szellemileg is bírják az egy napba sűrített hétnapos verseny (ikerparadoxon rulez!) stresszét, emellett megfelelő mennyiségű midikloriánnal is rendelkeznek. Akik nem érzik magukat ennyire jedinek, a másik két kategória valamelyikébe nevezzenek. A Kishalálban van a helye a teljesen kezdőknek, azoknak, akik csak nézelődni akarnak a Galaxis csodás tájain, és azoknak a csapatoknak, amelyek nem a győzelemre, csak a túlélés örömteli élményére hajtanak. A Középhalálba nevezzen minden csapat, amelyek tagjai korábban már nyertek Túlélőversenyt, vagy dobogós helyezést értek el (bármelyik kategóriában), de most valamiért nem akarnak vagy nem tudnak elindulni a Nagyhalálban. Ugyancsak a Középhalálba nevezzenek azok a csapatok, amelyek tagjai saját bevallásuk szerint edzett veteránok, hiszen e minősítés lehetőségével élve csupán két fős veterán csapatként kívánnak indulni. A fenti általános szabályoktól felfelé el lehet térni, lefelé nem.

A terepen mindhárom kategória csapatai ugyanazokat a stafétuszokat cserélgetik. A Kishalálra saját, máshova eldugott (könnyebben megtalálható) bónuszok várnak, míg a Nagyhalál és Középhalál ugyanazokat a (nehezebben megtalálható) bónuszokat keresheti.

A Túlélőversenyek általános szabályai jelen weblapon olvashatóak (Versenyszabályok). A szabályok speciális, csak az aktuális versenyre vonatkozó részét a buszban, az űrrepülőtérre utazás során a kiosztott Űrhajónaplóban lehet elolvasni.

Az indulás pontos helyszínéről és időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik. Az űrbuszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 űrföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 űrföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos- vaddisznós- űrcsigás vidék egy-egy pontján teszik ki a csapatokat. (Oxigén azért lesz.) A résztvevők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A befutó pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról) a buszból történő kiszálláskor kiosztott feladatfüzetből értesülnek a csapatok. Ugyanekkor kapják meg a résztvevők a Galaxis(ok) térképét is.

A nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőtúrákról (ha a hírlevél küldés checkbox be van nekik pipálva).

Az előző versenyeken nagy sikert aratott a Hazabusz intézménye, ezért ismét meghirdetjük. Minden Hazabuszt igénylő versenyző számára biztosítunk buszhelyet. A HAZABUSZ a galaktikus befutó és a budapesti starthely között biztosít visszaszállítási szolgáltatást, a buszok még szombat este Budapestre érnek.

A Hazabusz-jegy ára 1500 Ft/fő. A HAZABUSZ igénybevétele önkéntes, nem kötelező. A Hazabusz-hely foglalását a nevezéskor, a pólórendeléshez hasonlóan lehet (egyénileg) bejelölni, és a csapat nevezési díjával, valamint a pólók árával együtt kell átutalni a HAZABUSZ jegyek árát is.

A Hazabusz-jegyet rendelt és kifizetett versenyzők egyéni fényképes versenyző-azonosító kártyáján (röviden: dögcéduláján) feltűnő nagybetűs "HAZABUSZ" felirat jelenik meg. A dögcédula tehát egyben Hazabusz-jegyként is szolgál: ezzel lehet a célban felszállni a Hazabuszba. Ezért kérünk mindenkit, fokozottan ügyeljen dögcédulájára, ne veszítse el, mert enélkül nem tudja igénybe venni a Hazabuszt!

Ha marad a buszban előzetesen el nem adott hely, az a befutó helyszínén érkezési sorrendben megvásárolható. A helyszínen csak a busz(ok) ülőhely kapacitásáig lehet vásárolni jegyet, a szervezők nem garantálják, hogy a helyszíni érdeklődők mindegyike helyhez tud jutni. 

A legutóbbi Túlélőversenyen sok elcsigázott, magát a végsőkig kihajtó túrázó életét (de legalábbis jókedélyét) mentette meg a célban megfelelő mennyiségben és töménységben alkalmazott gulyásleves. Mivel ez az új intézmény nem várt sikert aratott, ezúttal galaktikus méretekben és szervezettebben is bevezetjük. (Sajnos vega, laktózmentes és egyéb extra kívánságok kiszolgálására nem tudunk berendezkedni. Az ilyen igényű versenyzőktől ezúton kérünk elnézést.)

Egy tál gulyás ára 800 Ft, egy sör ára 250 Ft. Ezeket ezúttal nem a helyszínen kell kifizetni, hanem a részvételi díjjal, a pólók és a Hazabusz árával együtt előzetesen, átutalással kell rendezni.

Az elektronikus rendszer már képes az étel- és italrendelések kezelésére is (kösz, Robi!)! Ezért kérjük az eddig nevezett csapatok tagjait, lépjenek be egyéni nevezési adataikhoz, és itt egyénenként jelöljék be, hogy hány ételt (tál gulyást) és hány italt (sört) rendeltek. A később nevezők pedig eleve ezzel kezdjék: a póló- és a hazabusz-rendelési adatok mellé az étel- és italrendelés mennyiségét is jelöljék be (a default érték nulla). A rendszer a fizetendő költségekhez az étel- és italrendelés árát is hozzászámítja. A teljes összeget csapatonként utaljátok át.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során (a rajtban) csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 2003. november 17-e után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 1999. november 17-e után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, az aktuális verseny csontvázas logójával (lásd fent) díszített túlélőpóló is (1100 Ft/db). A póló méretét a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a startnál, a terepre tartó utazás során vagy a befutó után kerül sor.

A Galaktikus Túlélőverseny részvételi díja 5500 Ft versenyzőnként. Fejenként 1000 Ft kedvezményt kapnak az előnevezők, azaz azok a csapatok, amelyek a nevezés adminisztrációját (beleértve az arcképek feltöltését) és a szükséges díjak (részvételi díj, pólók, Hazabusz, étel és ital ára) átutalását október 13-ig befejezik, és később sem módosítják csapatuk semmilyen adatát. Számukra a kedvezményes nevezési díj 4500 Ft fejenként.

A 42. Túlélőverseny végső nevezési határideje 2017. október 31. kedd éjfél. A később érkező nevezéseket nem tudjuk elfogadni.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, gyorsabb rakéta, pontosabb hipernavigációs szoftver, fittebb túrabakancs és ionfúvóka, fineszesebben szőkített antianyag, kifinomultabb hetedik (sőt Negyvenkettedik) érzék! Várunk benneteket a csillagok és bolygók közt, úton és útfélen, űrben és zűrben, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen galaktikus ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  utolsó módosítás: 2017.10.22.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a