N e v e z é s N e v e z é s
T ú l é l ő v e r s e n y
A nevezés folyamata

Az aktuális Túlélőversenyen való részvételhez előzetes nevezés szükséges. A nevezés két, egymást követő részből áll, az elektronikus- (webes-) és a személyes nevezésből.

Az elektronikus nevezés lépései

Első lépésben a versenyzőknek (a csapat majdani tagjainak) a személyes adatait kell megadni. Ha a versenyző még soha nem indult túlélőversenyen (vagy már olyan régen indult - a 15. vagy még korábbi versenyeken - , amikor még nem működött a jelenlegi nevezési rendszer), akkor először regisztrálnia kell magát, azaz be kell gépelnie adatait. Amennyiben a versenyző már regisztrálva van (van azonosítója és jelszava), akkor csak az adatok ellenőrzését, aktualizálását kell elvégeznie. Az adatokat bizalmasan kezeljük és csak a Túlélőverseny regisztrációs feladataihoz használjuk fel őket. Az adatlap kitöltésekor egy jelszót is kell választani, a személyes adatok csak ezen jelszó birtokában tekinthetők meg vagy módosíthatók. A megadott email címre kizárólag a Túlélőversenyhez kapcsolódó információkat továbbítunk. Amennyiben a versenyzőnek nincsen email címe, vagy nem kívánja azt megadni, akkor megengedett a "nincsen" kulcsszó használata. (Ekkor viszont számos, az aktuális versenyhez nélkülözhetetlen információhoz csak csapattársai segítségével, vagy a hivatalos webszerver gyakori látogatásával tud majd hozzájutni.)

Az adatlapon lehetőség van a versenyzői igazolványhoz (dögcédula) szükséges arckép feltöltésére is. A fotó álló formátumú, 4:3 oldalarányú gif vagy jpg file lehet. Ha nem ilyet töltötök fel, a rendszer átméretezi, és nem fogtok magatokra ismerni! A legutóbbi tizenkét versenyen részt vett versenyzők fényképét már elhelyeztük az adatbázisban. Ezt lehetőség van elfogadni, kicserélni egy újonnan feltöltött képre, vagy a személyes regisztráción új kép készítését kérni. Kérjük, hogy kizárólag a versenyző felismerésére alkalmas arcképet (a saját arcodat - álarc nélkül - ábrázoló képet, ne rajzot, ne szimbólumot, ne egy nagyobb képből kivágott részletet vagy egész alakos képet) használjatok!

A sikeres versenyzői adatfelvételt a rendszer gratulációval jelzi. Kérjük, hogy a megadott jelszót és a választott azonosítót jegyezzétek meg. Ezen két adat segítségével lehet a továbbiakban a személyes adatokat módosítani, a fényképet kicserélni, pólót rendelni stb, illetve jelentkezni egy csapatba vagy elfogadni egy csapat meghívását.

A versenyzői nevezési rendszer az éppen aktuális versenytől függetlenül, egész évben működik. Ha egy ismerősötök túlélő-élményeitektől felbuzdulva maga is indulni akar a következő versenyen, azonnal bejelentkezhet a rendszerbe, és értesítést kap majd a következő verseny nevezésének megkezdésekor.

Az egyes versenyzőknek is van olyan adata, ami versenyről versenyre változhat, ez pedig a pólórendelés. Kérjük, hogy a bejelentkező versenyzők aktualizálják pólórendelésüket is! A rendszer alapállapota az, hogy a versenyző legutóbbi versenyének pólórendelése vonatkozik az aktuális versenyre is. (A pólóméret és a pólórendelés két különböző dolog: pólóméretet attól is kérünk, aki az adott versenyen nem rendel pólót, hiszen előfordulhat, hogy csapata az első három hely valamelyikén végez, és ilyenkor a győztesek - egyebek között - jutalompólót kapnak.)

Az elektronikus nevezés második lépése a csapat adatainak megadása. Ez a lépés az egyes versenyekhez kötődik: ha az előző versenyen indult csapat - akár változatlan összetételben - indulni akar a következő versenyen, újból neveznie kell. Természetesen arra is van mód, hogy a versenyzők másképp csoportosulva, vagy új tagokkal kiegészülve nevezzenek. A csapat nevezésekor kell megadni a csapat fantázianevét, a választott kategóriát (Kishalál/Nagyhalál) valamint két vagy három mobiltelefonszámot, amit kizárólag a verseny időtartama alatt, kizárólag sürgős, váratlan információ továbbítására használunk fel, illetve ezekről a számokról fogadjuk el a csapat esetleges üzeneteit. (A világvégi Túlélőversenyek terepén gyakran nincs vagy gyenge a térerő, esetleg egyik vagy másik mobilszolgáltató nem elérhető. Ezért az a legcélszerübb, ha három, különböző szolgáltatóhoz tartozó számot adtok meg. Aztán persze ezeket a telefonokat - megfelelően feltöltve - el is hozzátok a versenyre.) A fentieken kívül meg kell adni egy (szabadon választható, minimum 6 karakteres) csapatjelszót is, a későbbiekben ennek segítségével módosíthatók a csapat adatai.

A csapat sikeres nevezését gratuláló üzenet és egy csapatazonosító kiírása jelzi. Ezzel a (rendszer által generált) azonosítóval és a választott csapatjelszóval lehetséges a későbbiekben a csapat nevében bejelentkezni, a csapat leendő tagjainak meghívót küldeni, más versenyzők jelentkezését elfogadni, illetve a csapat számára személyes nevezési időpontot választani.

A frissen nevezett csapat kezdetben tagok nélkül létezik, később kell feltölteni tagokkal. A Versenyszabályok értelmében a csapat csak akkor indulhat, ha legalább három tagja van.

A csapat nevezése után meghívót lehet küldeni azoknak a versenyzőknek, akiket a csapatalapító (egyben a csapatazonosító és a csapatjelszó birtokosa) csapattagként szívesen látna. Az illetők saját egyéni, versenyzői jelszavukkal belépve láthatják, hogy meghívást kaptak valamelyik csapatba. Ezt ott egy kattintással elfogadhatják, így a csapat tagjává válnak.

A csapattaggá válást a másik fél, a regisztrált versenyző is kezdeményezheti (egyszerre természetesen csak egy csapatba). Egyéni jelszavával belépve bejelentkezhet egy - már nevezett - csapatba: ekkor jelentkezését a csapat vezetőjének legközelebbi (csapatként történő) belépésekor a rendszer jelzi. A csapat elfogadhatja vagy elutasíthatja a versenyző jelentkezését. Elutasítás esetén a versenyző más csapatnál is próbálkozhat. Ezek az elektronikus lépések kiegészíthetik a párhuzamos személyes megbeszéléseket.

A fenti lépésekkel kialakul a csapat tagsága. Egyszerre összesen legfeljebb hat - elfogadott vagy potenciális, a csapat által meghívott - tag szerepelhet a listában. Utólagos módosításra is van lehetőség: a versenyző törölhető a csapat tagjai közül (pl. betegség miatt visszalép, vagy úgy dönt, hogy inkább másik csapatban indul stb). A törlés után új versenyző hívható meg. A csapat tagsága végül 3 és 6 fő között kell legyen. A módosítások lezárulnak a személyes regisztráció idején, ezután a csapat már nem változtathatja meg összetételét. Kritikus esetekben vegyétek fel a kapcsolatot (emailen vagy telefonon) a terepmesterekkel.

Személyes regisztráció

Az elektronikus nevezés záró teendője annak a regisztrációs időpontnak a kiválasztása, amikor a csapat (minden budapesti tagjával) személyesen is meglátogatja a Terepmesteri Főhadiszállást (ELTE TTK lágymányosi Északi épület, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 5.87 szoba), befizeti a részvételi díjat, aláírja a Nyilatkozatot, stb. A csapatazonosító és jelszó megadása után egy táblázatból lehet kiválasztani, hogy a rendelkezésre álló, alkalmanként kb húsz lehetőség közül melyik 15-20 perces időszeletben kíván a csapat személyesen nevezni. (Mint az adatlap is kifejezi, csak egész csapatokkal foglalkozunk, egyes személyek csapatuktól független megjelenésére nincsen lehetőség!!) Egy adott nap regisztrációs időpontjait előző nap éjfélig lehet módosítani. Az aktuális napon már nem fogadjuk el sem új regisztrációs időpont bejegyzését, sem a bejegyzett időpont esetleges lemondását.

A csapat személyes nevezési időpontja az adatlap ismételt behívásával és új időpont kiválasztásával módosítható. (Ezek után a régi időpont felszabadul.)

Amennyiben elfelejtetted versenyzői jelszavadat, lehetőség van a jelszó elküldésére e-mailben. A polgári név és a személyi igazolvány számának megadása után a rendszer a korábban megadott e-mail címre elküldi a beállított jelszót.

Minden egyéb kérdéssel és észrevétellel kapcsolatban írjatok a Terepmestereknek.

Az adatok felhasználásával kapcsolatban itt olvashattok a versenyt szervező Terepmesterek Grémiumának Adatkezelési Politikájáról.

Terepmesterek    •    utolsó módosítás 2010.07.23.
D e s i g n e d   &    D e v e l o p e d  by  W e b C a t   &   I W D G