Biológus vagy, az evolúciós túlélési stratégiák nagymestere? Vegyész, mérgek, ellenmérgek és kényes egyensúlyok tudora? Földtudós, akinek kisujjában van a hegyek és völgyek, vizek és sziklák minden titka? Matematikus, a ciklikus csoport centrumában elhelyezkedô kvadratikus alak, aki epszilon pontossággal kiszámítja a túlélés esélyeit? Informatikus, akinek hálózaton szétosztott információi az atomháborút is túlélik? Vagy egyszerűen fizikus, a FEJ, FEJ, FEJ? Esetleg a fenti alfajok túlélési génjeit optimálisan ötvözô kevert fajtájú TTK-s?

Ugye már tudod, hol a helyed? Talán ott is voltál a tavaszi elsô nagy Túlélôversenyen? És túlélted? Akkor tudod, hogy a nagy sikert aratott és nem sejtett tömeget vonzott elsô után hamarosan megrendezzük a TTK immár

Második nagy Túlélôversenyét

1997. november 28-án (péntek) éjféltôl szombat éjfélig.


A versenyzôket péntek este 23 órától fogadjuk a Gólyavár elôterében. A verseny várhatóan éjfélkor kezdôdik. A 3-5 fôs csapatokat lefüggönyözött busszal visszük a túra kiindulo pontjára, amely valahol a Gólyavár körül húzott 137,02 km sugarú körön belül helyezkedik el. Itt a csapatok kapnak egy hevenyészett térképvázlatot, amelynek alapján fel kell keresniük a terepen elhelyezett 42 ellenôrzô pont közül minél többet, és írásban válaszolniuk kell a versenylapon a ponttal kapcsolatban feltett kérdésre. A csapatok emellett egyedi - csak egy csapat által megszerezhetô - bonusokat is gyűjthetnek, és módjuk lesz kombinációk teljesítésére is (pl. az összes hegycsúcs, az összes forrás, az összes istálló...) (A terepmesterek már megkezdték a pontok felkutatását és kijelölését, a kérdések megfogalmazását, a bonusok kihelyezését - becslésük szerint a tavaszinál is izgalmasabb tájolásra és bolyongásra számíthattok!) Ezután a versenyzôknek valahogyan vissza kell jutniuk a Gólyavárba, ahol szombat este 8 óráig fogadjuk a csapatokat. Utána a terepmesterek átteszik székhelyüket az Erdôs Café kistermébe, ahol még éjfélig várják a késôbb befutókat.

Értékelés és díjkiosztás késôbb meghatározott idôpontban lesz - a múltkori tapasztalatok szerint több napos munka volt feldolgozni a több mint 50 csapat terepen készült macskakaparását.

Figyelem! A terepen a zsűri által felbérelt (egyszerű versenyzônek álcázott) provokátor-csapatok is tartózkodnak majd, és információcserével megvalósított csalás vétségére próbálják rávenni a csapatokat. Ami nekik jópont, nektek pontlevonás... A Túlélôverseny mindenre elszánt résztvevôit más hasonló meglepetések is várják majd. Azért csak fel a fejjel, a legjobbak bizonyítottan nagyobb eséllyel vesznek részt a gének átörökítésének embert próbáló feladatában.

A versenyt az ELTE TTK HÖK rendezi, de más karokról, sôt más egyetemekrôl is várunk versenyzôket. Vegyes összetételű csapatok is nevezhetnek. 18 évnél fiatalabb versenyzô csak írásbeli szülôi engedéllyel, idôsebb versenyzôkkel együtt indulhat.

A 3-5 fôs csapatok jelentkezését (csapatnév, névsor, életkor, szak, évfolyam és e-mail cím megadásával) november 7-ig várjuk a dgy@ludens.elte.hu címen.

A verseny részvételi díja fejenként 400 Ft. Ezt LEGKÉSÔBB november 14-ig kérjük befizetni a Hali1-ben. (Aki még emlékszik a tavaszi Túlélôverseny indítása elôtti tömegjelenetekre, és tudja, hogy ennek egyetlen oka a késôn jelentkezôk és a "mindenképpen jövünk, de becsszóra, majd az induláskor fizetünk" típusú versenyzôk tömeges elôfordulása miatt beállt adminisztációs csôd volt - az megérti a következô rendszabályt: A késôn jelentkezôket és a késve fizetôket sajnos nem áll módunkban fogadni.) A versenyzôket a terepre szállító buszok megrendeléséhez legalább egy héttel elôbb tudnunk kell a pontos létszámot. Reméljük, ezúttal flottul működik az adminisztráció és a bejelentkezés, a buszok pedig idôben indulhatnak.

A versenyen mindenki saját felelôsségére vesz részt, ezt indulás elôtt aláírásával igazolja. Elveszett vagy elkóborolt csapatokat és/vagy egyéneket nem keresünk. Mindenki vigyázzon csapattársaira, ezért a csapatoknak szétszakadni tilos. (Lesznek olyan pontok, ahol ezt ellenôrizzük!)

A versenyzôk csodálatos, a terepen eltévedt csontvázzal díszített egyedi túlélô-pólót is vásárolhatnak 400 Ft-ért a Hali2-ben, közvetlenül a verseny indulása elôtt.

Túlélésre fel, gyôzzön az erôsebb karom, élesebb ész, szexibb test, fittebb túrabakancs, ismeretlen terepen is csalhatatlanul útbaigazító hatodik érzék!

A Terepmesterek nevében
dgy


Vissza