Nevezési útmutató


Figyelem! A nevezés menete a korábbi versenyekhez képest a Tizedik Túlélőverseny alkalmával lényegesen megváltozott! Ezért kérünk minden versenyzőt, a nevezés megkezdése előtt alaposan olvassa el az alábbiakat!

A Túlélőversenyre történő nevezéshez néhány személyes adatodra is szükség van. Ezeket bizalmasan kezeljük (a Terepjárók Egyesületének adatkezelési politikájáról részleteket itt olvashatsz.)

A nevezés menete a következő:

Először a versenyzők személyes adatait kell rögzítenünk. A csapat nevezésére csak akkor kerülhet sor, ha már minden tagjának minden szükséges adata bekerült adatbázisunkba.

Az egyéni bejelentkezéshez a következő személyes adatokra lesz szükség: név, személyi igazolvány száma, születési idő, anyja neve, lakcím, e-mail cím, hallgatója/tanulója-e valamely felsőfokú vagy középfokú tanintézetnek, ha igen, akkor a diákigazolvány száma is kell. Emellett megkérdezzük, mekkora méretű túlélőpólót kérsz, ha az első három helyezett között végzel, valamint azt, hogy hozzájárulsz-e a versenyigazolványhoz készülő fényképed nyilvánosságra hozásához a verseny weblapján.

A nevezési folyamat többször is megszakítható, az adatok szükség esetén módosíthatók. A csapat személyes regisztrációs időpontjának kiválasztása után viszont már sem a csapat, sem a tagok adatai nem változtathatók meg. Kivételes esetekben erre a személyes regisztráción kerülhet sor. Az aktuális túlélőverseny után a versenyzői adatbázis ismét megnyílik, az egyéni adatok ismét szabadon módosíthatók, illetve törölhetők.

A versenyző bejelentkezése a versenyzői adatbázisba kétféleképpen történhet, attól függően, hogy részt vett-e a Kilencedik, Tizedik, illetve a Tizenegyedik Túlélőversenyen, és emlékszik-e még az akkor kapott versenyzői azonosító számára (ez egyébként a nevezett versenyek dögcéduláján is megtalálható - azt valószínűleg megőriztétek), valamint a saját maga által választott egyéni jelszóra. Annak idején felhívtuk a versenyzők figyelmét arra, hogy ezeket az adatokat jegyezzék meg, mert a következő versenyekre ezek birtokában már egyszerűsített formában nevezhetnek.

Akinek semmilyen adata sem változott, annak nem is kell bejelentkeznie a versenyzői adatbázisba - hiszen már bent van. Versenyzői azonosítója és tavalyi egyéni jelszava már elegendő ahhoz, hogy egy csapat tagjaként benevezzen. Kérjük viszont azokat a versenyzőket, akiknek valamilyen adata megváltozott (pl. ha időközben elköltözött), és különösen azokat, akiknek változás állott be középiskolai vagy felsőoktatási hallgatói státuszában, hogy ezt a változást feltétlenül vezessék be az adatbázisba! (Az adatok ellenőrzése céljából természetesen módosítási szándék nélkül is be lehet lépni a versenyzői adatbázisba.)

Az egyéni azonosító és a jelszó begépelése után a rendszer kiírja a versenyző személyi adatait, ahogy azok pillanatnyilag a rendelkezésünkre állnak. Ez a táblázat hasonlít a korábbi nevezésekhez használthoz, csak épp ki van töltve.

A táblázatban van egy új rovat, a nevezési kód. Ez arra szolgál, hogy ne kelljen az egész csapatnak összegyűlnie egy számítógép előtt, amikor (az egyéni bejelentkezések után) a csapat nevezését kívánjátok leadni. Ezt a kódot te írod be, és közölheted azzal a csapattársaddal, aki a csapat nevezését fogja intézni. A kód később megváltoztatható (ha pl. a következő versenyen másik csapatban kívánsz indulni). E kód csak a csapat nevezésére szolgál, és nem teszi lehetővé, hogy csapattársad (rossz viccből) hozzáférjen személyes adataidhoz, esetleg meg is változtassa azokat. A Kilencedik Túlélőversenyen részt vett, ám a Tizedik vagy a Tizenegyedik Túlélőversenyen nem indult versenyzők esetében a korábbi egyéni jelszó szerepel nevezési kódként is - amíg azt a versenyző meg nem változtatja.

A következő lépésben a rendszer közli, hogy adataink szerint mely korábbi versenye(ke)n vett részt, és ért célba érvényesen a versenyző. (Csak az érvényes célbaérés jogosít a kedvezményekre!) Előfordulhat, hogy te másképpen emlékszel. Ekkor kattints az erre szolgáló kockába, és kapsz egy táblázatot, amelybe bejelölheted, hogy saját emlékeid szerint mikor, melyik csapat színeiben indultál, érkeztél be eredményesen, illetve végeztél a dobogó valamelyik fokán. Az így beírtak és a nálunk őrzött adatok egyeztetésére és esetleges korrigálására majd a személyes regisztráción kerülhet sor.

Ha adataid bevitele rendben van, a gép kiírja egyéni versenyzői azonosítódat, és nevedet, valamint azt, hogy - adataink szerint - milyen kedvezményekre vagy jogosult, és így végeredményben mennyit kell fizetned. Ebben az összegben még nem szerepel a túlélőpóló ára, hiszen annak megrendelése csak később következik.

Azok, akik nem neveztek sem a Kilencedik, sem a Tizedik, sem a Tizenegyedik Túlélőversenyre, még nem rendelkeznek egyéni versenyzői azonosítószámmal (függetlenül attól, hogy a korábbi nyolc verseny valamelyikén részt vettek-e vagy sem). Ők a hagyományos módon nevezhetnek: a versenyzői adatbázisba történő bejelentkezéskor egy üres táblázatot találnak, azt kérjük kitölteni. E versenyzőktől a rendszer külön kéri egy egyéni jelszó, valamint a fentebb leírt nevezési kód megadását. Emellett egy külön táblázatban kérjük megjelölni, hogy a versenyző melyik korábbi versenyen vett részt (érvényes befutás esetén), melyik csapat tagjaként, és elért-e dobogós helyezést.

Az így bejelentkezett versenyző a rendszertől kap egy új versenyzői azonosítót. A következő versenyeken már ezzel és a most választott nevezési kóddal, illetve egyéni jelszóval kezdheti a nevezést.

Előfordulhat, hogy a Kilencedik, a Tizedik vagy a Tizenegyedik Túlélőverseny valamelyik résztvevője elfelejtette versenyzői azonosítóját és/vagy egyéni jelszavát. Ez esetben kettőt tehet. Vagy újra bejelentkezik az adatbázisba (ekkor hosszas és bonyolult eljárással kellene kiderítenünk azonosságát egy korábbi versenyzői azonosító tulajdonosával, és ennek megfelelően korrigálni a versenyző által frissen elcseszett adatbázist - de erre nekünk se időnk, se energiánk, ezért nem is tesszük meg. Így a versenyző új, szűz névként jelenik meg adatbázisunkban - és természetesen nem járnak neki a korábbi versenyei során összegyűjtött kedvezmények.. Ennél sokkal célravezetőbb eljárás, ha a Terepmesterek Főhadiszállásán (Lágymányos, Északi tömb 2.72) megkérdezi elveszett adatait (természetesen személyazonossága igazolása mellett). Így felelevenítheti elfelejtett jelszavát, és régi versenyzői azonossága birtokában kezdheti meg a nevezést.

Figyelem! A versenyzői adatbázisba történő bejelentkezés még nem jelent nevezést egy konkrét túlélőversenyre (jelen esetben a Tizenkettedikre)! Egy potenciális versenyző, aki most éppen külföldön lesz, vagy épp a lábát törte, még nyugodtan bejelentkezhet - adatai nem kérnek enni, és meg fogják várni gazdájuk jövő tavaszi felbukkanását.

Az egyéni adatok beírása után a versenyző visszakerül erre a lapra. Innen elérheti a Tizenkettedik Túlélőverseny túlélőpólóinak megrendelésére szolgáló űrlapot. (Ehhez a versenyzői azonosítóra is szüksége lesz, az újonnan bejelentkezők tehát csak a személyes adatlap kitöltése után próbálkozzanak pólórendeléssel!) A versenyzői pólórendelés nem tévesztendő össze a személyes adatok között szereplő pólóméret-megadással - az utóbbi arra vonatkozik, ha csapatod az első három helyezett között végezne, és ajándékpólót kapnál tőlünk.

A pólós űrlapon megadhatod, hogy milyen méretű pólóból hányat rendelsz. A lap későbbi újabb használata felülírja a korábbit, ezért az esetleges pótrendeléskor a korábbi rendelést is újból be kell írni! A pólórendelés csak akkor válik érvényessé, ha a versenyző később egy csapat tagjaként ténylegesen benevez a Tizenkettedik Túlélőversenyre.

Az űrlapokat kérjük értelemszerűen kitölteni. A rendszerbe számos hibajavító funkciót beépítettünk, hiányzó vagy értelmetlen adatok esetén a hibák felsorolása után ismét megkapod a táblázatot (még egy esélyt...) Ha mégis valami gikszer vagy kétértelműség, félreértés vagy egyéb probléma lenne, írjatok e-mailt a Terepmestereknek.

Ha egy csapat minden tagja sikeresen befejezte az egyéni adatbázisba történő bejelentkezést, következhet a csapat nevezése. Ekkor a felbukkanó űrlapon meg kell adni a csapat nevét, szerencseszámát (ez a csapatok buszbeosztását véletlenszerűsítő program futásához szükséges), jelszavát (ez nem azonos sem az egyéni jelszavakkal, sem a nevezési kódokkal, és csak a csapat adatainak esetleges későbbi módosítására használható), valamint létszámát (3 és 6 között). Emellett meg kell adni azt is, hogy a csapat melyik kategóriában (Kishalál vagy Nagyhalál) kíván indulni a Tizenkettedik Túlélőversenyen. Ekkor a rendszer egy csapatszámot rendel a csapathoz - ezt kéretik megjegyezni, mert a verseny végéig ezzel fogjuk azonosítani a csapatot. Ezután be kell írni az egyes csapattagok egyéni versenyzői azonosító számát és nevezési kódját. Kérünk még egy mobilszámot is, amelyen a verseny során üzenni tudunk a csapatnak.

Ha a csapatban vidéki versenyző is van, tisztázni kell, mi módon jut el hozzánk az illető fényképe. Ezt a nevezéskor a csapat adatainál kell megadni. Teljesen vidéki csapat részvételi díjának befizetése bankátutalással lehetséges: e csapatok e-mailben vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Ha minden tisztázódott, azaz sikerült a csapat nevezése, egy összefoglaló táblázatot látsz a csapat adatairól, valamint tagjairól, és az általuk fizetendő összegekről (az utóbbi már tartalmazza a megrendelt pólók árát is).

Végül ki kell választani a csapat személyes regisztrációs időpontját. A nevezés ezen a ponton megszakítható, majd később a csapat száma és a csapatjelszó birtokában folytatható.

A személyes regisztrációra felajánlott (és még szabad) időpontok az alábbi táblázatban láthatók.

Ha a csapat már kiválasztotta a személyes regisztráció időpontját, a továbbiakban már sem a csapat, sem a tagok adatait nem lehet módosítani.

Reméljük, sikerült kibogoznotok a - csak első pillanatra bonyolultnak tűnő - nevezési rendszer rejtelmeit. Ha minden OK, és minden adat a rendelkezésetekre áll, kezdődhet a nevezés, a túlélés nulladik lépése.

Sikeres túlélést!

A Terepmesterek Grémiuma
Utolsó módosítás: 2002. október 10.Vissza