Kiszivárogtatás!

Szenzációs képek a Tizenharmadik Túlélőverseny kulcsfontosságú bonusainak kihelyezéséről!A Terepjárók Egyesülete ezennel meghirdeti a Tizenharmadik Túlélőversenyt.

A

 Tizenharmadik Túlélőverseny
2003. május 16-18-án, (péntek délutántól vasárnap estig) kerül megrendezésre.


A Tizenharmadik Túlélőversenyt ismét két kategóriában hirdetjük meg: Kishalál és Nagyhalál. A csapatoknak a nevezési űrlap kitöltésekor nyilatkozniuk kell, melyik kategóriában kívánnak indulni. Az értékelés és a díjazás a két kategóriában külön-külön történik.

A Kishalál kategória versenye egynapos lesz, május 17-én, szombaton késő délután ér véget. A Nagyhalál kategóriában indulók számára a verseny ismét kétnapos, a vége május 18-án, vasárnap késő délután lesz. A két kategória versenye részben közös terepen és időben zajlik, de a Kishalál versenyzőinek kisebb területet kell bejárniuk, kevesebb pontot kell felkeresniük, kombinációik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak. A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette nehézségeivel, emellett megküzdhetnek a kétnapos versenyből adódó extra fáradtsággal, technikai nehézségekkel, no meg a két éjszaka hasznos és (a verseny szempontjából) eredményes eltöltésének problémáival is.

A belogolás 2003. május 16-án, pénteken délután lesz. A pontos helyszínről és időpontról a benevezett túlélni vágyókat 2003. május 12-én e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik.

A buszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes-völgyes-árkos-bokros-sziklás-bozótos-zsombékos vidék egy-egy pontján teszik ki a csapatokat. A versenyzők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak.

A verseny a Kishalál kategória számára szombaton, a Nagyhalál számára vasárnap késő délután ér véget. A beérkezés pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról) a buszból történő kiszálláskor kiosztott feladatlapból értesülnek a csapatok. A terepről a verseny befejezése után tömegközlekedési eszközök igénybevételével minden versenyző még aznap este eljuthat Budapestre, ezért most sem szervezünk HAZABUSZ szolgáltatást. A terep és a főváros közti utazás költségét a részvételi díj NEM tartalmazza!

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 1989. április 10-e után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 1985. április 10-e után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen. A Szülői nyilatkozatban a szülő az adataival megnevezett nagykorú csapattárs gondjaira bízza gyermekét. A formanyomtatvány letölthető a verseny weblapjáról.

Nevezés: A versenyre 3-6 fős csapatok jelentkezhetnek 2003. április 14-tól április 28-án (hétfőn) éjfélig. A nevezés kizárólag elektronikus úton történik a jelen weblapról nyíló űrlap kitöltésével.

Figyelem! A nevezés szabályai a Tizedik Túlélőverseny alkalmával a korábbi versenyekhez képest lényegesen megváltoztak! Emiatt a nevezési űrlapok is mások lettek, kitöltésük módja is módosult. Kérjük, gondosan olvassátok el a nevezési űrlapokhoz írott Kitöltési útmutatót!

Csak akkor kezdjetek bele az űrlapok kitöltésébe, ha elolvastátok a Versenyszabályt és az űrlaphoz tartozó kitöltési útmutatót, valamint összegyűjtöttétek a szükséges adatokat (ezek listája a kitöltési útmutatóban elolvasható). Kérjük, lehetőség szerint ékezetes magyar karaktereket használjatok! A nevezési folyamat az egyes versenyzők, illetve a csapat adatainak bevitele után, de a személyes regisztrációs időpont előtt megszakítható. A rendszer a hiányosan vagy hibásan kitöltött űrlapokat visszautasítja, és az űrlapot javításra visszaadja.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, csontvázas logóval díszített túlélőpóló is. Ára 700 Ft, melyet a személyes regisztrációkor kell befizetni. A póló méretét a megrendelő űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a terepre tartó utazás során kerül sor. Kérjük továbbá megadni a csapat esetleges dobogós helyezése esetén a versenyző által átvenni kívánt nyeremény-túlélőpóló méretét is (ez nem feltétlenül egyezik meg a pénzért rendelt póló méretével, hátha a győzelemtől kidülleszted a melled, vagy nagyobb lesz a mellényed...).

A korábbi versenyeken azt tapasztaltuk, hogy szinte minden csapatnál van mobiltelefon. Ezt szeretnénk általánossá tenni, hogy adott esetben (a Nyolcadik Túlélőversenyen majdnem, a Kilencediken valóban adódott ilyen eset) verseny közben is tájékoztatni tudjuk (telefonhívással vagy SMS-ben) a csapatokat a sürgős tudnivalókról. Ezért kérjük, hogy a csapat nevezésekor minden csapat adja meg legalább egy olyan mobiltelefon hívószámát (de lehet többet is: az űrlapon csak egy hely van, a többit e-mailben írhatjátok meg), amely telefon a verseny során a csapattal lesz (vagy a csapat más módon hozzáfér a telefonra érkező információkhoz). Ez az adat az egyetlen, amelynek módosítását - a tuleles@ludens.elte.hu címre írott e-mailben - egészen a verseny előtti napig elfogadjuk. Emellett kérjük, hogy a verseny közben néha nézzétek meg mobilotokat (vagy érdeklődjetek utána), hátha érkezett egy SMS a szervezőktől. (Ezt általában hegycsúcsra érkezve lehet megtenni - a völgyekben természetesen nincs térerő...)

A félreértések és szándékos félrevezetések elkerülése érdekében már most leszögezzük, hogy a szervezőktől csak egyetlen hivatalos számról érkezhet üzenet (ezt a számot a feladatlapon megadjuk) - minden más üzenetet tekintsetek az ellenség szőrös mancsa által kavart félrevezetésnek.

A csapat adatainak bevitele után a rendszer felkínálja a személyes regisztráció lehetséges időpontjait, amelyek közül a csapatnak egyet kell kiválasztania. A csapat összetételén, valamint a versenyzők egyéni, a rendszerbe bevitt, és a rendszer által elfogadott adatain a személyes regisztráció időpontjának kiválasztása után módosítani már nem lehet! Ezért kérjük, hogy regisztrációs időpontot csak akkor válasszatok, amikor a csapat adatait már véglegesnek tekintitek!

Az elektronikus nevezést a csapat személyes regisztrációja követi, az elektronikus nevezési űrlapról kiválasztható időpontban, a csontvázas túlélő logóval jelzett Terepmesteri Főhadiszálláson. A Főhadiszállás az ELTE lágymányosi Északi tömbjében található, a 2.72 számú szobában. Kérjük a fenti szobaszámot jegyezzétek meg, sőt írjátok is fel - az épületben több ezer ember dolgozik, és a portásoknak nem feladata tájékoztatni arról, merre is van a túlélő-regisztráció (ja, és nem is tudják...).

A személyes regisztráció során az érdeklődő versenyzők megtekinthetik az összes korábbi Túlélőverseny furmányos térképeit, amelyekből a Főhadiszállás falain kis kiállítást állítottunk össze. Érdemes rápillantani a régi térképekre, hadd lássátok, mire is (pontosabban mire nem - hanem helyette valami egészen újra) számíthattok...

A személyes regisztrációra időpontjait itt lehet megtekinteni. A listát folyamatosan frissítjük! A regisztrációra húsz perc áll a csapat rendelkezésére. Egy adott időpontra legalább két nappal előre kell bejelentkezni, később a rendszer már nem fogadja el a jelentkezést. A nevezés április 28-án, hétfőn este 24 órakor ér véget, a regisztráció utolsó napja pedig (ezzel összhangban) április 30., szerda.

A regisztrációkor csak teljes létszámban megjelenő csapatokkal foglalkozunk! (Kivételt jelentenek a vidéki versenyzők, lásd később.) Ekkor kerül sor a Nyilatkozat aláírására, emellett a részvételi díj, valamint az egyes versenyzők által megrendelt túlélőpólók árának befizetésére is. A regisztráció során a versenyzőkről a beszállókártya céljára digitális fénykép készül. Mód van egy korábbi versenyre készült, jól sikerült fénykép ismételt felhasználására is. (A versenyen résztvevő csapatok tagjainak fényképét a verseny után szeretnénk megjelentetni a verseny weblapján. Kérjük, hogy a nevezési űrlap kitöltésekor minden versenyző jelezze, hozzájárul-e fényképe nyilvánosságra hozásához.) Ha egy csapat az általa kiválasztott időpontban nem jelenik meg a regisztráción, úgy tekintjük, hogy nevezését visszavonta.

Vidéki (vagy külföldi) versenyzők esetében lehetőség van arra, hogy (a szabályos elektronikus nevezés, valamint az igazolványkép elküldése és a nevezési díj rendezése után) a regisztráció személyes jelenlétet igénylő részét - a Nyilatkozat aláírását - a terepre indulás előtti órában bonyolítsuk le. Az ilyen nevezés csak akkor érvényes, ha a vidéki csapattag(ok) színes igazolványképüket (melyen nem egy vicces pofa, hanem azonosításra alkalmas fényképarc látható)

A fenti lehetőségek közti választást a csapat nevezésekor a nevezési űrlapon jelezni kell!

A vidéki csapattag nevezési díját és megrendelt pólójának árát a regisztráción személyesen megjelenő csapattagoknak kell befizetniük. Ha a csapat minden tagja vidéki, és egyikük sem tud eljönni a személyes regisztrációra, a befizetésre banki átutalással kerülhet sor, legkésőbb április 25-ig. Ebben az esetben kérjük a csapatot, hogy e-mailben minél előbb vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel a tuleles@ludens.elte.hu címen.

Ha a csapatnak Budapesten lakó, vagy tanuló/dolgozó/lézengő tagja is van, a csapat nem minősülhet teljesen vidékinek! A fentiek közül senkit, semmilyen indokkal nem nevezünk ki "tiszteletbeli vidékinek".

A szabályoktól nem térünk el (még a Te kedvedért sem!). Nem fogadunk el hiányos iratokkal megjelenő vagy töredékcsapatot, félig befizetett részvételi díjat, utólagos pólórendelést, a csapat összetételének kései módosítását. Aki túl akarja élni a versenyen rá váró megpróbáltatásokat, annak meg kell tudni szervezni a csapat bejelentkezését is.

A személyes regisztrációkor a következőkre van szükség:
- személyi igazolvány;
- egyetemi és főiskolai hallgatóknak és doktoranduszoknak, valamint középiskolásoknak diákigazolvány; ELTE-seknek emellett hallgatói azonosító kód;
- fiatalkorúak esetén hiánytalanul kitöltött és aláírt írásbeli szülői hozzájárulás;
- részvételi díj;
- túlélőpóló rendelése esetén a megrendelt póló ára (700 Ft/db);
- a Nyilatkozat aláírásához felelősségtudat;
- fényképarc.


Örömmel közöljük a versenyzőkkel, hogy - a körülöttünk égig emelkedő árakkal és a nemzetközi helyzet fokozott fokozódásával szembeszegülve - mi alig emeltük meg a verseny árát: a Tizenharmadik Túlélőverseny részvételi díja mindkét kategóriában továbbra is csak 4000 Ft.

A Terepjárók Egyesülete megköszöni az ELTE és az ELTE HÖK anyagi támogatását, amely lehetővé teszi, hogy az ELTE hallgatóinak és doktoranduszainak 500 Ft kedvezményt nyújtsunk a részvételi díjból.

ÚJ!!!

A részvételi díjból kedvezményt adunk a törzstagoknak (azaz azon versenyzőknek, akik a Terepmesterek Grémiuma által szervezett eddigi tizenkét túlélőverseny közül legalább kettőt érvényesen, vagyis a megadott határidőn belül teljesítettek. A kedvezmény összege érvényes versenyenként 100 Ft. Emellett további 600 Ft kedvezmény jár az eddigi versenyek dobogós helyezettjeinek (gy. k.: aki valamelyik versenyen, valamelyik kategóriában az első három hely valamelyikén végzett csapat tagja volt). Ez a kedvezmény nem sokszorozható (azaz kétszer dobogós versenyző sem kap dupla kedvezményt). A kedvezmények nem csapatoknak, hanem egyéneknek járnak. A Tizenharmadik Túlélőversenyen a háromféle kedvezmény halmozható (azaz pl. egy négyszer túlélt, egyszer dobogós, HÖK-támogatta versenyző csak 2500 Ft-ot fizet). Az elektronikus jelentkezés során a rendszer rákérdez a versenyzők kedvezményre való jogosultságára. A beírt adatokat ellenőrizzük, hamis adat közlése az EGÉSZ csapat kizárását vonja maga után!

A csapat vagy egyes tagok visszalépése vagy a csapat versenyből történő kizárása esetén a részvételi díjat - melyet már jó előre fel kell használnunk a busz, térképek stb. kifizetésére - nem áll módunkban visszatéríteni.

Reméljük, a fenti (önköltséges) ár és a globális felmelegedés következtében várható, aranyat érő májusi eső, valamint a valószínűleg térdig érő sár senkit sem kedvetlenít el, és bízva a csapat képességeiben, túlélőgénjeiben, no meg jószerencséjében, hagyományainkhoz híven ismét lelkes túlélni vágyók hada lepi el a ???... hegyeit, völgyeit, ösvényeit, úttalan útjait, sőt!

Bízunk benne, hogy a verseny izgalmai nem akadályozzák meg a versenyzőket abban, hogy időnként körülnézzenek, és élvezzék a táj szépségeit (lesz mit élvezni!). A korábbi gyér részvétel miatt ezúttal sem hirdetünk hivatalos fotópályázatot. Arra bíztatjuk azonban a versenyzőket, hogy hozzák el fényképezőgépüket a versenyre, és készítsenek képeket - hiszen ismét az ország kevesek által ismert, ám megcsodálásra és megörökítésre érdemes tájára látogatunk. A versenyen készült fényképeket szeretnénk weblapunkról elérhetővé tenni. Kérjük, aki saját weblapján helyezi el a képeket, írja meg nekünk a megfelelő linket. Aki nem tudja maga bescannelni a képeket, kölcsönadhatja nekünk, és mi elhelyezzük a verseny weblapján, természetesen a szerző nevének és csapatának feltüntetése mellett (az eredeti képet persze visszaadjuk).

A korábbi versenyeken sokan panaszkodtak arra, hogy nem ismerik a feltett kérdésekben szereplő tereptani, turista szakkifejezéseket (pl. irányszög, piros háromszög, Gólyavár, barlang, kunyhó). Ezért összeállítottunk egy rövid Túlélő Ábécét. Érdemes a verseny előtt még idepillantani a weblapra, és áttanulmányozni a kisokost.

Az eredményhirdetés és díjkiosztás helyét és időpontját a versenyt követően a verseny weblapján tesszük közzé. Ekkor adjuk át a díjakat - speciális túlélőpólót és más értékes jutalmakat - az egyes kategóriák három-három legjobb csapata tagjainak. Az eredményt ezek után közzétesszük a csapatoknak küldött e-mailben és a verseny weblapján is. Ugyanitt jelenik meg a verseny során használt térkép, az egyes tereppontokhoz tartozó kérdések, válaszok és bonusok gyűjteménye is (lásd a korábbi versenyek hasonló anyagait).Túlélésre fel: gyôzzön az erôsebb karom, szexibb test, élesebb ész, pontosabb iránytű, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Tizenharmadik) érzék!
Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!
Jó versenyzést, pocsék időt, izgalmas élményeket, sikeres túlélést minden versenyzőnek! Legyen veletek az (átv-, tér-, felhajtó-, habv-, kev-, stb.) Erô összes (sötét, világos és pepita) Oldala!
A Terepmesterek Grémiuma

A Terepmesterek Grémiuma korábbi és aktuális túlélôversenyeivel kapcsolatos részletes információkat ld. a Terepmesterek weblapján (http://tuleles.mindig.hu).

Versenyszabályok Nevezés Végeredmény Korábbi versenyeink
Térkép Feladatok és megoldások Támogatóink Itt írhatsz nekünk


Utolsó módosítás: 2003. április 10.Vissza