A k t u á l i s   v e r s e n y A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a jubileumi
nevezése. A verseny időpontja: 2009. május 15-17.

A Huszonötödik Túlélőversenyt ismét két kategóriában hirdetjük meg: Kishalál és Nagyhalál. A Kishalál kategória egynapos lesz, 15-én (pénteken) késő délután kezdődik, és 16-án (szombaton) este ér véget. A Nagyhalál kategória versenyideje vasárnap estig tart. A két kategória versenye részben közös terepen zajlik, de a Kishalál versenyzőinek kisebb területet kell bejárniuk, kevesebb pontot kell felkeresniük, kombinációik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak. A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette nehézségeivel.

Kérjük, hogy minden csapat hozzon magával legalább egy, pótelemmel vagy pótakkumulátorral és memóriakártyával bőségesen ellátott digitális fényképezőgépet, vagy fényképezésre alkalmas mobiltelefont, valamint a készülékéhez illeszkedő interfész-kábelt, amellyel a verseny során rögzített, kritikus esetben akár döntőnek bizonyulható felvételeket a célban a Terepmesterek számítógépébe továbbíthatjátok.

Az indulás pontos helyszínéről és időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik. A buszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos vidék egy- egy pontján teszik ki a csapatokat. A versenyzők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A cél pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról) a buszból történő kiszálláskor kiosztott Feladatfüzetből értesülnek a csapatok.

A Huszonötödik Túlélőversenyre 2009. április 15-től április 28-án (kedden) éjfélig lehet nevezni. Ekkor lehetséges a regisztrált versenyzőknek csapatba tömörülniük és ezen csapatnak időpontot választani a személyes nevezéshez. Az elektronikus nevezés végén kiválasztott időpontban, a személyes nevezés keretében kerül sor a részvételi díj befizetésére és a Versenyzői Nyilatkozat aláírására. A személyes regisztráció a csontvázas túlélő logóval jelzett Terepmesteri Főhadiszálláson történik (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, ELTE TTK Északi tömb, 5.87. szoba). A csapatoknak a nevezési űrlap kitöltésekor nyilatkozniuk kell, melyik kategóriában kívánnak indulni. Az értékelés és a díjazás a két kategóriában külön-külön történik. A Huszonötödik Túlélőverseny nevezési díja 4200 Ft/fő, amiben a verseny utáni hazajutás költségei nem foglaltatnak benne.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 1995. április 30-a után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 1991. április 30-a után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői Nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, csontvázas logóval díszített túlélőpóló is (800 Ft/db). A póló méretét a megrendelő űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a terepre tartó utazás során kerül sor.

Vidéki (vagy külföldi) versenyzők esetében lehetőség van arra, hogy (a szabályos elektronikus nevezés, valamint az igazolványkép elküldése és a nevezési díj rendezése után) a regisztráció személyes jelenlétet igénylő részét - a Nyilatkozat aláírását - a terepre indulás előtti órában bonyolítsuk le. Az ilyen nevezés csak akkor érvényes, ha a vidéki csapattag(ok) színes igazolványképüket vagy elküldi(k) a többi csapattaggal a személyes regisztrációra vagy - az alább leírt módon - elektronikusan feltölti(k) az adatbázisba. A vidéki csapattag(ok) nevezési díját és megrendelt pólójának árát a regisztráción személyesen megjelenő csapattagoknak kell befizetniük. Ha a csapat minden tagja vidéki, és egyikük sem tud eljönni a személyes regisztrációra, a befizetésre banki átutalással kerülhet sor, legkésőbb április 30-ig. Ebben az esetben kérjük a csapatot, hogy e-mailben minél előbb vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, pontosabb iránytű, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Huszonhötödik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek   •    utolsó módosítás: 2009.04.14.
D e s i g n e d   &   D e v e l o p e d  by   W e b C a t   &   I W D G
C o p y r i g h t  (c) 2 0 0 9  T e r e p j á r ó k  E g y e s ü l e t e