A k t u á l i s   v e r s e n y A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a
szervezése. A verseny időpontja: 2010. november 12-13.

A Huszonnyolcadik Túlélőversenyt ismét két kategóriában hirdetjük meg: Kishalál és Nagyhalál. Mind a két kategória 12-én (pénteken) késő délután kezdődik, és 13-án (szombaton) este ér véget. A két kategória versenye közös terepen zajlik, de a Kishalál versenyzőinek kisebb területet kell bejárniuk, kevesebb pontot kell felkeresniük, kombinációik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak. A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette nehézségeivel. A csapatoknak a nevezési űrlap kitöltésekor nyilatkozniuk kell, melyik kategóriában kívánnak indulni. Az értékelés és a díjazás a két kategóriában külön-külön történik.

Az indulás pontos helyszínéről és időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik. A buszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes-völgyes-árkos-bokros-sziklás-bozótos-tüskebokros-nedves-zsombékos vidék egy-egy pontján teszik ki a csapatokat. A versenyzők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A cél pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról, és a versenyszabályok esetleges, csak az adott versenyre vonatkozó részéről) a buszból történő kiszálláskor kiosztott Feladatfüzetből értesülnek a csapatok. Ugyanekkor kapják meg a versenyzők a Terep térképét is (már amennyiben az az izé térképnek nevezhető...).

A versenyzői nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális versenyzőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik versenyre nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőversenyekről.

A Huszonnyolcadik Túlélőversenyre 2010. augusztus 1-től október 15-ig lehet nevezni. Ekkor lehetséges a regisztrált versenyzőknek 3-6 fős csapatba tömörülniük, és ezen csapatnak időpontot választani a személyes nevezéshez. Az elektronikus nevezés végén kiválasztott időpontban, a személyes nevezés keretében kerül sor a részvételi díj (4500 Ft/fő) befizetésére és a Versenyzői Nyilatkozat aláírására. A személyes regisztráció a csontvázas túlélő logóval jelzett Terepmesteri Főhadiszálláson (Lágymányos, ELTE Északi Épület, Pázmány Péter sétány 1/a, 5.87 szoba) történik.

Koránkelők különleges kedvezménye: ha egy csapat az elektronikus nevezést és a személyes regisztrációt is befejezi szeptember 10-ig, és a csapat nevén, összetételén már később sem módosít, fejenként 300 Ft kedvezményben részesül, azaz a csapat tagjainak 4500 Ft helyett csak 4200 Ft lesz a nevezési díja. Amelyik csapat a nevezést és a regisztrációt augusztus 19-ig lebonyolítja, és később sem változtatja nevét és összetételét, további fejenkénti 200 Ft kedvezményben részesül, azaz személyenként 4000 Ft-ért nevezhet. Ha egy csapat élt a fenti kedvezményekkel, de később mégis módosítja adatait, a kedvezményt elveszti, és csak a díjkülönbözet pótlása után indulhat a versenyen!

A nevezési rendszer - pillanatnyilag - nem képes figyelembe venni a kedvezményeket. Ezért ne lepődjetek meg, ha mindenkinek a teljes árat számítja fel. A kedvezményt a személyes regisztráció során, a részvételi díj befizetésekor tudjuk érvényesíteni.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 1996. november 12-e után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 1992. november 12-e után született, de nem kiskorú) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, csontvázas logóval díszített túlélőpóló is (900 Ft/db). A póló méretét a megrendelő űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a terepre tartó utazás során kerül sor.

Vidéki (vagy külföldi) versenyzők esetében lehetőség van arra, hogy (a szabályos elektronikus nevezés, valamint az igazolványkép feltöltése és a nevezési díj rendezése után) a regisztráció személyes jelenlétet igénylő részét - a Nyilatkozat aláírását - a terepre indulás előtti órában bonyolítsuk le. Az ilyen nevezés csak akkor érvényes, ha a vidéki csapattag(ok) színes igazolványképüket elektronikusan feltölti az adatbázisba. A vidéki csapattag nevezési díját és megrendelt pólójának árát a regisztráción személyesen megjelenő csapattagoknak kell befizetniük. Csupa vidéki (vagy külföldi) tagból álló csapat esetén a nevezési díj és a megrendelt pólók ára átutalással is kiegyenlíthető. Ilyen esetben kérjük, emailben vegyétek fel a kapcsolatot a terepmesterekkel.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, pontosabb iránytű, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt huszonnyolcadik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

Legyen veletek az Erő! Szükségetek lesz rá...

 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek   •    utolsó módosítás: 2010.07.23.
D e s i g n e d   &   D e v e l o p e d  by &   I W D G
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 0  T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a