A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

A vásározó útja

Összefoglalás

Tereppontok: 145, 111, 44, 23, 15, 69, 56, 138

Nyomvonal: Göncről át Telkibányára Potács érintésével

Leírás a csapatoknak

Bizony mondom néktek, nehéz a vásározók élete. Idejöttem ebbe a faluba, "A kör közepén állok", de nincsen vevő a portékára. Az aranygombos faluba kellett volna mennem! Szerencsére nincsen messze, át is megyek a lovammal, de nem az országúton, mert ott rablók leselkedhetnek.

Nekiindulák hát napkelet felé, az út kanyarjában elhagyom a "Qriá"-t. Az ösvény réteken kanyarog, miközben folyton emelkedik. Kicsit megpihenek a "Faszerelem" árnyékában, majd a szekérutat követve lebandukolok a völgybe. Itt bizony bajba lennék a bővizű patak miatt, de szerencsére a "Csatagút" átvisz a köves útra. Hamarosan a "Barátok táborá"-hoz érek, nagy az élet, sok a sátor! Ők már lelkesen vásárolnak pergamen térképeimből!

Kerítésük sarkánál balra fordulva letérek a köves útról és a szekérúton megmászom a hegyet, mely a legrövidebb út az aranygombos falu felé. Az első domb utáni vízmosásban "Kék elefánt"-ot látok, valami erőset ihattam a barátok táborában ... Itt enyhén balra tartva felkapaszkodok a nyeregbe, ahol a "Gépló" felirata látszik. Átbukva ezen a ponton a lejtős ösvényen már majdnem leérek a faluba, amikor az első házak előtt, nagy odvas bükk és egy erdei pad között  a "Tüskés fa" köszönt. Innen már hamarosan a faluba érek ...

.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  utolsó módosítás: 2013.05.27.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a