A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

Harminchetedik Túlélőverseny

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

 Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a Harminchetedik Túlélőverseny szervezése. 

 A rendezvény időpontja: 2015. május 15-16(-17). 

A Harminchetedik Túlélőversenyt ismét két kategóriában hirdetjük meg: Kishalál és Nagyhalál. Mind a két kategória túrája május 15-én (pénteken) késő délután kezdődik és a Kishalálé 16-án (szombat) este véget is ér. A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette nehézségeivel. Nekik a verseny május 17, vasárnap estig tart.

Az indulás pontos helyszínéről és időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik. A buszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos vidék egy- egy pontján teszik ki a csapatokat. A résztvevők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A cél pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról, és a szabályok esetleges, csak az adott túrára vonatkozó részéről) a buszból történő kiszálláskor kiosztott feladatfüzetből értesülnek a csapatok. Ugyanekkor kapják meg a résztvevők a Terep térképét is.

A nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőtúrákról (ha a hírlevél küldés checkbox be van nekik pipálva).

A Harminchetedik Túlélőversenyre 2015. március 24-től április 30-ig lehet nevezni. Ezalatt lehetséges a regisztrált versenyzőknek csapatba tömörülniük, és a részvételi díjat átutalniuk a szervezőknek. A kezdő csapatoknak lehetősége van személyes konzultációs időpontot igényelniük, amikor a csontvázas túlélő logóval jelzett Terepmesteri Főhadiszálláson (Lágymányos, ELTE Északi Épület, 5.87 szoba) megismerkedhetnek a verseny történetével és szerezhetnek a túléléshez szükséges információkat. A Versenyzői Nyilatkozatok aláírása a rajtnál történik majd meg.


Nevezési díj 2015. április 13. éjfélig (ez az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztó estéje!) a nevezést lezáró csapatoknak 4700 Ft/fő, majd ezek után az április 30-as nevezési határidőig 5100 Ft/fő.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a verseny terepe tavasszal általában messzebb szokott lenni, mint az őszi versenyek esetében (Budai hegység térképpel ne készüljetek :)) Emiatt szombat este a befutó után néha nem egyszerű visszajutni Bp-re, csak átszállással, tömött járatokon, késő estére szokott sikerülni. Ezt elkerülendő, szombat délutánra/estére, tehát csak a Kishalál versenyzői számára HAZABUSZ lehetőséget hirdetünk. A HAZABUSZ a vidéki befutó és a budapesti starthely között biztosít visszaszállítási szolgáltatást, 1500 Ft/fő áron, ami biztosan olcsóbb, mint a diákjegy ugyanerre a távra. A HAZABUSZ igénybevétele önkéntes, nem kötelező. Az a csapat, aki a nevezési díjjal együtt átutalja a HAZABUSZ jegyek árát is, annak a helye biztosan le lesz foglalva részükre a buszban. Ha marad a buszban előzetesen el nem adott hely, az a befutó helyszínén érkezési sorrendben megvásárolható. A helyszínen csak a busz(ok) ülőhely kapacitásáig lehet vásárolni jegyet, a szervezők nem garantálják, hogy a helyszíni érdeklődők mindegyike helyhez tud jutni. Ha egy csapat előzetesen jegyet vált, de a versenyt szabályosan feladja és nem is kívánja a HAZABUSZ-t emiatt igénybe venni, annak a buszjegyeit a következő verseny nevezési díjába beszámítjuk.
  Nagyhalál esetében nincsen hazabusz, mert ők kevesebben vannak, és azt a létszámot a vasárnapi tömegközlekedés már gond nélkül fel tudja szívni.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 2001. május 15-e után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 1997. május 15-e után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, csontvázas logóval díszített túlélőpóló is (1000 Ft/db). A póló méretét a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a terepre tartó utazás során vagy a befutó után kerül sor.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, pontosabb iránytű, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Harminchetedik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  utolsó módosítás: 2015.03.24.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a