A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

Harminckilencedik Túlélőverseny - versenykiírás

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a Harminckilencedik Túlélőverseny nevezése.

A rendezvény időpontja: 2016. május 20-22.

A Harminckilencedik Túlélőversenyt ismét két kategóriában hirdetjük meg: Kishalál és Nagyhalál. A Kishalál kategória túrája május 20-án (pénteken) késő délután kezdődik és 21-én (szombat) este ér véget. A Nagyhalál versenyzői nagyobb terepen és nehezebb érvényességi feltételekkel mérhetik össze erejüket egymással (és a tereppel) május 20-án (pénteken) késő délutántól május 22-én (vasárnap) estig.Mindkét kategóriában 3-6 fős csapatok indulhatnak.

Az indulás pontos helyszínéről és időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik. A buszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos vidék egy- egy pontján teszik ki a csapatokat. A résztvevők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A cél pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról, és a szabályok esetleges, csak az adott túrára vonatkozó részéről) a buszból történő kiszálláskor kiosztott feladatfüzetből értesülnek a csapatok. Ugyanekkor kapják meg a résztvevők a Terep térképét is.

A nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőtúrákról (ha a hírlevél küldés checkbox be van nekik pipálva).

A Harminckilencedik Túlélőversenyre 2016. május 6-ig lehet nevezni. Ezalatt lehetséges a regisztrált versenyzőknek csapatba tömörülniük, és a részvételi díjat átutalniuk a szervezőknek. A kezdő csapatoknak lehetősége van személyes konzultációs időpontot igényelniük, amikor a csontvázas túlélő logóval jelzett Terepmesteri Főhadiszálláson (Lágymányos, ELTE Északi Épület, 5.87 szoba) megismerkedhetnek a verseny történetével és szerezhetnek a túléléshez szükséges információkat. A Versenyzői Nyilatkozatok (részletek a Nevezési útmutatóban) aláírása a rajtnál történik majd meg.


Nevezési díj: a 2016. április 15. éjfélig a nevezést lezáró csapatoknak 4500 Ft/fő, majd ezek után a nevezési határidőig 5000 Ft/fő.

Az előző versenyeken nagy sikert aratott a Hazabusz intézménye, ezért ismét meghirdetjük, ezúttal mindkét kategória résztvevői számára. A Kishalál versenye szombat késő délután ér véget, minden Hazabuszt igénylő (és kifizető) kishalálos versenyző számára biztosítunk buszhelyet. A Nagyhalál versenye vasárnap késő délutánig tart, e kategória versenyzői számára már csak egyetlen busz marad a terepen, amibe a helyeket a jelentkezés sorrendjében foglaljuk le. A későn jelentkező nagyhalálos versenyzőknek már nem jut hely a Hazabuszban, hazautazásukról maguknak kell gondoskodniuk (tőlük természetesen pénzt sem fogadunk el a Hazabuszért). A HAZABUSZ a vidéki befutó és a budapesti starthely között biztosít visszaszállítási szolgáltatást, a buszok még szombat, illetve vasárnap este Budapestre érnek.

A Hazabusz-jegy ára 1500 Ft/fő. A HAZABUSZ igénybevétele önkéntes, nem kötelező. A Hazabusz-hely foglalását a nevezéskor, a pólórendeléshez hasonlóan lehet (egyénileg) bejelölni, és a csapat nevezési díjával, valamint a pólók árával együtt kell átutalni a HAZABUSZ jegyek árát is.

A Hazabusz-jegyet rendelt és kifizetett versenyzők egyéni fényképes versenyző-azonosító kártyáján (röviden: dögcéduláján) feltűnő nagybetűs "HAZABUSZ" felirat jelenik meg. A dögcédula tehát egyben Hazabusz-jegyként is szolgál: ezzel lehet a célban felszállni a Hazabuszba. Ezért kérünk mindenkit, fokozottan ügyeljen dögcédulájára, ne veszítse el, mert enélkül nem tudja igénybe venni a Hazabuszt!

Ha marad a buszban előzetesen el nem adott hely, az a befutó helyszínén érkezési sorrendben megvásárolható. A helyszínen csak a busz(ok) ülőhely kapacitásáig lehet vásárolni jegyet, a szervezők nem garantálják, hogy a helyszíni érdeklődők mindegyike helyhez tud jutni. 

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során (a rajtban) csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 2002. május 20-a után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 1998. május 20-a után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, csontvázas logóval díszített túlélőpóló is (1100 Ft/db). A póló méretét a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a terepre tartó utazás során vagy a befutó után kerül sor.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, pontosabb iránytű, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Harminckilencedik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  utolsó módosítás: 2019.11.02.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a