A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

Negyvenegyedik Túlélőverseny - versenykiírás

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a Negyvenegyedik Túlélőverseny nevezése.

A rendezvény időpontja: 2017. május 26-28.

A Negyvenegyedik Túlélőversenyt három kategóriában hirdetjük meg: Kishalál, Középhalál és Nagyhalál. Mindhárom kategória túrája május 26-án (pénteken) késő délután kezdődik. A Kishalál és Középhalál versenye május 27-én (szombaton) este, a Nagyhalálé május 28-án (vasárnap) este ér véget. A három kategória versenye közös terepen zajlik, de a Kishalál versenyzőinek a Nagyhalálhoz képest kisebb területet kell bejárniuk, kevesebb pontot kell felkeresniük, kombinációik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak, az érvényesség kritériumai lazábbak. A Középhalál nehézségi foka - nevéhez illően - a másik két kategória között van. Mindhárom kategóriában 3-6 fős csapatok indulhatnak.

A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette mesterséges nehézségeivel. Ebbe a kategóriába olyan edzett és strapabíró csapatok nevezzenek, akik bírják a kétnapos verseny stresszét, emellett rá is érnek vasárnap estig. Akik nem akarnak vagy nem tudnak két napig versenyezni, a másik két kategória valamelyikébe nevezzenek. A Kishalálban van a helye a teljesen kezdőknek, és azoknak a csapatoknak, amelyek nem a győzelemre, csak a túlélés örömteli élményére hajtanak. A Középhalálba nevezzen minden csapat, amelyek tagjai korábban már nyertek Túlélőversenyt, vagy dobogós helyezést értek el (bármelyik kategóriában), de most valamiért nem akarnak vagy nem tudnak elindulni a Nagyhalálban. Ugyancsak a Középhalálba nevezzenek azok a csapatok, amelyek tagjai saját bevallásuk szerint edzett veteránok, hiszen e minősítés lehetőségével élve csupán két fős veterán csapatként kívánnak indulni. Valamint azok, akik nem vállalják a kétnapos versenyt, de szeretnék magukat keményebb versenyben megméretni. A fenti általános szabályoktól felfelé el lehet térni, lefelé nem.

A terepen mindhárom kategória csapatai ugyanazokat a stafétuszokat cserélgetik. A Nagyhalálra saját máshova eldugott (nehezebben megtalálható) bónuszok várnak, míg a Kishalál és Középhalál ugyanazokat a (könnyebben megtalálható) bónuszokat keresheti.

A Túlélőversenyek általános szabályai jelen weblapon olvashatóak (Versenyszabályok). A szabályok speciális, csak az aktuális versenyre vonatkozó részét a buszban, a terepre utazás során a kioszott Versenynaplóban lehet elolvasni.

Az indulás pontos helyszínéről és időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik. A buszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos- vaddisznós vidék egy- egy pontján teszik ki a csapatokat. A résztvevők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A cél pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról) a buszból történő kiszálláskor kiosztott feladatfüzetből értesülnek a csapatok. Ugyanekkor kapják meg a résztvevők a Terep térképét is.

A nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőtúrákról (ha a hírlevél küldés checkbox be van nekik pipálva).

A Negyvenegyedik Túlélőversenyre 2017. május 15-ig lehet nevezni. Ezalatt lehetséges a regisztrált versenyzőknek csapatba tömörülniük, és a részvételi díjat átutalniuk a szervezőknek. A kezdő csapatoknak lehetősége van személyes konzultációs időpontot igényelniük, amikor a csontvázas túlélő logóval jelzett Terepmesteri Főhadiszálláson (Lágymányos, ELTE Északi Épület, 5.87 szoba) megismerkedhetnek a verseny történetével és szerezhetnek a túléléshez szükséges információkat. A Versenyzői Nyilatkozatok (részletek a Nevezési útmutatóban) aláírása a rajtnál történik majd meg.


Nevezési díj: a 2017. április 11-én kedden éjfélig a nevezést lezáró csapatoknak 5000 Ft/fő, majd ezek után a nevezési határidőig 6000 Ft/fő.

Az előző versenyeken nagy sikert aratott a Hazabusz intézménye, ezért ismét meghirdetjük. Minden Hazabuszt igénylő versenyző számára biztosítunk buszhelyet. A HAZABUSZ a vidéki befutó és a budapesti starthely között biztosít visszaszállítási szolgáltatást, a buszok még szombat, illetve vasárnap este Budapestre érnek.

A Hazabusz-jegy ára 2000 Ft/fő. A HAZABUSZ igénybevétele önkéntes, nem kötelező. A Hazabusz-hely foglalását a nevezéskor, a pólórendeléshez hasonlóan lehet (egyénileg) bejelölni, és a csapat nevezési díjával, valamint a pólók árával együtt kell átutalni a HAZABUSZ jegyek árát is.

A Hazabusz-jegyet rendelt és kifizetett versenyzők egyéni fényképes versenyző-azonosító kártyáján (röviden: dögcéduláján) feltűnő nagybetűs "HAZABUSZ" felirat jelenik meg. A dögcédula tehát egyben Hazabusz-jegyként is szolgál: ezzel lehet a célban felszállni a Hazabuszba. Ezért kérünk mindenkit, fokozottan ügyeljen dögcédulájára, ne veszítse el, mert enélkül nem tudja igénybe venni a Hazabuszt!

Ha marad a buszban előzetesen el nem adott hely, az a befutó helyszínén érkezési sorrendben megvásárolható. A helyszínen csak a busz(ok) ülőhely kapacitásáig lehet vásárolni jegyet, a szervezők nem garantálják, hogy a helyszíni érdeklődők mindegyike helyhez tud jutni. 

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során (a rajtban) csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 2003. május 26-a után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 1999. május 26-a után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, az aktuális verseny csontvázas logójával díszített túlélőpóló is (1100 Ft/db). A póló méretét a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a startnál, a terepre tartó utazás során vagy a befutó után kerül sor.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, pontosabb iránytű, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Negyvenegyedik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  utolsó módosítás: 2017.03.28.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a