A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

Negyvennegyedik Túlélőverseny

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Tudjuk, hogy már Időtlen Idők óta vártok rá, ezért örömmel tudatjuk veletek, hogy ütött az Óra, és megkezdődött a

Negyvennegyedik (Only Tájm) Túlélőverseny

nevezése.

Állati jó már volt egykoron...
Most IDŐtlen emlék lesz - néhány örökzöld idétlenséggel fűszerezve!

Itt az Idő, hogy próbára tegyétek túlélőképességeteket - ki-ki a maga kategóriájában! Várunk minden fiatal, Idős és Időtlen túlélni vágyót! Hiper-szuper digitális tájékozódási eszközök vagy régimódi analóg műszerek segítségével, esetleg csak egyszerűen az orrod utánl - a lényeg az, hogy biztosan és Időben odatalálj a tereppontokhoz, és teljesítsd a Túlélőverseny kihívásait!

A Negyvennegyedik (Only Tájm) Túlélőversenyt szokás szerint három kategóriában hirdetjük meg: Kishalál, Középhalál és Nagyhalál. Más a nehézség, de az Idő közös: mindhárom kategória versenye november 16-án (pénteken) késő délután kezdődik, és november 17-én (szombaton) késő délután ér véget.

A három kategória versenye közös terepen zajlik, de a Kishalál versenyzőinek a Nagyhalálhoz képest kisebb területet kell bejárniuk, kevesebb pontot kell felkeresniük, feladataik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak, az érvényesség kritériumai lazábbak. A Középhalál nehézségi foka - nevéhez illően - a másik két kategória között van. Mindhárom kategóriában 3-6 fős csapatok indulhatnak.

A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva az Idővel, a verseny terepének természetes, valamint a bennszülöttek és a terepmesterek teremtette mesterséges nehézségeivel. Ebbe a kategóriába olyan edzett és strapabíró csapatok nevezzenek, akik fizikailag és szellemileg is bírják a két napos megpróbáltatást. Akik nem érzik magukat ennyire elszántnak, a másik két kategória valamelyikébe nevezzenek. A Kishalálban van a helye a teljesen kezdőknek, azoknak, akik most próbálják ki először a Túlélőverseny életérzését, és azoknak a csapatoknak, amelyek nem a győzelemre, csak a túlélés örömteli élményére hajtanak. A Középhalálba nevezzen minden csapat, amelyek tagjai korábban már nyertek Túlélőversenyt, vagy dobogós helyezést értek el (bármelyik kategóriában), de most valamiért nem akarnak vagy nem tudnak elindulni a Nagyhalálban. Ugyancsak a Középhalálba nevezzenek azok a csapatok, amelyek tagjai saját bevallásuk szerint edzett veteránok, hiszen e minősítés lehetőségével élve csupán két fős veterán csapatként kívánnak indulni. A fenti általános szabályoktól felfelé el lehet térni, lefelé nem.

A terepen mindhárom kategória csapatai ugyanazokat a stafétuszokat cserélgetik. A Kishalálra saját, máshova eldugott (könnyebben megtalálható) bónuszok várnak, míg a Nagyhalál és Középhalál ugyanazokat a (nehezebben megtalálható) bónuszokat keresheti.

A Túlélőversenyek általános szabályai jelen weblapon olvashatóak (Versenyszabályok). A szabályok speciális, csak az aktuális versenyre vonatkozó részét a buszban vagy a vonaton, a terepre utazás során lehet elolvasni. (Lesz rá elég Idő...)

Az indulás pontos helyszínéről és Időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyIdőben a verseny weblapján is megjelenik. A buszok (vonatok?) - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos- vaddisznós vidék egy-egy pontján teszik ki a csapatokat. A résztvevők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A befutó pontos tér- és Időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról) a buszból történő kiszálláskor kiosztott feladatfüzetből értesülnek a csapatok. Ezzel egyIdőben kapják meg a résztvevők a verseny tereppontjait ábrázoló térképeket is.

A nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőtúrákról (ha a hírlevél küldés checkbox be van nekik pipálva).

Az előző versenyeken nagy sikert aratott a Hazabusz intézménye, ezért most is meghirdetjük. Minden Hazabuszt igénylő versenyző számára biztosítunk buszhelyet. A HAZABUSZ a befutó és a budapesti starthely között biztosít visszaszállítási szolgáltatást, a buszok még szombaton este Budapestre érnek.

A Hazabusz-jegy ára 1800 Ft/fő. A HAZABUSZ igénybevétele önkéntes, nem kötelező. A Hazabusz-hely foglalását a nevezéskor, a pólórendeléshez hasonlóan lehet (egyénileg) bejelölni, és a csapat nevezési díjával, valamint a pólók árával együtt kell átutalni a HAZABUSZ jegyek árát is.

Ha marad a buszban előzetesen el nem adott hely, az a befutó helyszínén érkezési sorrendben megvásárolható. A helyszínen csak a busz(ok) ülőhely kapacitásáig lehet vásárolni jegyet (a buszban állóhely nincs!), a szervezők nem garantálják, hogy a helyszíni érdeklődők mindegyike helyhez tud jutni. 

Hasonlóan közkívánatra, ez úttal is rendelhető előre a célban elfogyasztható meleg étel - jelen versenyen pincepörkölt. (Elnézést kérünk, de a vega, stb. egyéni igényekre nem tudunk készülni.)

Egy tál meleg étel ára 1200 Ft, egy sör ára 350 Ft. Ezeket ezúttal sem a helyszínen kell kifizetni, hanem a részvételi díjjal, a pólók és a Hazabusz árával egyIdőben előzetesen, átutalással kell rendezni. (A klasszikus sörön kívül rendelhető alkoholmentes verzió is - citromos ízben. Aki ilyet szeretne, az is sörként jelezze igényét és írjon egy levelet a Terepmesternek, hogy az alkoholmentes verzióra gondolt.)

Az elektronikus rendszer már képes az étel- és italrendelések kezelésére is! Ezért kérjük, hogy nevezéskor egyénenként jelöljétek be, hogy hány ételt és hány italt (sört) rendeltek (a default érték nulla). A rendszer a fizetendő költségekhez az étel- és italrendelés árát is hozzászámítja. A teljes összeget csapatonként utaljátok át.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során (a rajtban) a csapat tagjai által egyIdejűleg aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak (azaz 2004. november 16-a után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 2000. november 16-a után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, a Túlélőverseny csontvázas logójával díszített túlélőpóló is (1100 Ft/db). A póló méretét a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni. A pólók átvételére a startnál, a terepre tartó utazás során vagy a befutó után kerül sor.

A Negyvennegyedik (Only Tájm) Túlélőverseny részvételi díja 6000 Ft versenyzőnként. Fejenként 1000 Ft kedvezményt kapnak az előnevezők, azaz azok a csapatok, amelyek a nevezés adminisztrációját (beleértve az arcképek feltöltését) és a szükséges díjak (részvételi díj, pólók, Hazabusz, étel és ital ára) átutalását október 7-ig befejezik, és később sem módosítják csapatuk semmilyen adatát. Számukra a kedvezményes nevezési díj 5000 Ft fejenként.

A 44. (Only Tájm) Túlélőverseny végső nevezési határideje 2018. október 31. szerda éjfél. A később érkező nevezéseket nem tudjuk elfogadni. (A szerdán elküldött és az állami ünnep miatt esetleg csak a következő hétfőn megérkező nevezési díj átutalások természetesen el lesznek fogadva.)

A mostani verseny annyiban is különleges, hogy élesben debütál a Terepmesterek új fejlesztése, a Versenynaplót (egyelőre) részben helyettesítő okostelefonos alkalmazás (néhány csapat az előző versenyen más sikeresen tesztelte), amelynek segítségével szinte Real Time tudjátok csapatotok helyzetét és versenybeli állapotát rögzíteni és a Terepmesterekkel közölni. E rendszer bevezetése drasztikusan lerövidíti majd a versenyek eredményének kiértékeléséhez szükséges Időt. Az app felhasználása e versenyen már kötelező lesz! Ezért előre is kérjük, minden csapat hozzon magával legalább két ANDROIDOS okostelefont (és a megfelelő mennyiségű tartalék powerbankot). Az alkalmazás alkalmazásáról hamarosan részletes levelekben tájékoztatjuk a benevezett csapatokat.

Túlélésre fel: győzzön a pontosabb Időérzék, erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Negyvennegyedik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, téren és Időn innen és túl, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  utolsó módosítás: 2018.11.20.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a