A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

Negyvenhetedik Túlélőverseny

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött a Negyvenhetedik Túlélőverseny nevezése.

A rendezvény időpontja: 2020. augusztus 14-16.

Mint tudjátok, az eredetileg májusra tervezett túrát a hirtelen beütött járványhelyzet miatt el kellett halasztanunk. Ezt az augusztusi időpontot néztük ki, de nem voltunk biztosak abban, hogy a járvány enyhülése lehetővé teszi-e a verseny megtartását. Azóta azonban feloldották a korlátozásokat, ezért nincs formális akadálya az ilyen jellegű rendezvények szervezésének. Továbbra sem árt azonban óvatosnak lenni. Komolyan vesszük a verseny nevét, és azt szeretnénk, ha mindannyian túlélnétek a túrát (legalábbis fizikai valótokban). Ezért a mostani verseny lebonyolítása több lényeges ponton eltér a megszokottaktól. A változásokat az alábbiakban részletezzük.

A Negyvenhetedik Túlélőversenyt szokás szerint három kategóriában hirdetjük meg: kishalál, Középhalál és NAGYHALÁL. Mindhárom kategória túrája augusztus 14-én (pénteken) késő délután kezdődik. A kishalál és Középhalál kategória versenye augusztus 15-én (szombaton) este, a NAGYHALÁL kategória versenye augusztus 16-án (vasárnap) este ér véget. A három kategória versenye közös terepen zajlik, de a kishalál versenyzőinek a NAGYHALÁL-hoz képest kisebb területet kell bejárniuk, kevesebb pontot kell felkeresniük, kombinációik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak, az érvényesség kritériumai lazábbak. A Középhalál nehézségi foka - nevéhez illően - a másik két kategória között van. Mindhárom kategóriában 3-6 fős csapatok indulhatnak (kivétel 2 fős veterán csapatok, kizárólag NAGYHALÁL, Középhalál).

A NAGYHALÁL versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette mesterséges nehézségeivel. Ebbe a kategóriába olyan edzett és strapabíró csapatok nevezzenek, akik bírják az erős verseny és a nehéz terep stresszét, valamint a két napos folyamatos túrázást. A kishalálban van a helye a teljesen kezdőknek, és azoknak a csapatoknak, amelyek nem a győzelemre, csak a túlélés örömteli élményére hajtanak. A Középhalálba nevezzen minden csapat, amelyek tagjai korábban már nyertek Túlélőversenyt, vagy dobogós helyezést értek el (bármelyik kategóriában), de most valamiért nem akarnak vagy nem tudnak elindulni a NAGYHALÁL-ban. Ugyancsak (legalább) a Középhalálba nevezzenek azok a csapatok, amelyek tagjai saját bevallásuk szerint edzett veteránok, hiszen e minősítés lehetőségével élve csupán két fős veterán csapatként kívánnak indulni (gy. k.: a kishalálban kétfős csapat nem indulhat.) Valamint azok, akik bár nem vállalják a NAGYHALÁL megpróbáltatásait, de szeretnék magukat keményebb versenyben megméretni. A fenti általános szabályoktól felfelé el lehet térni, lefelé nem.

A Túlélőversenyek általános szabályai jelen weblapon olvashatóak (Versenyszabályok). A szabályok speciális, csak az aktuális versenyre vonatkozó részét a startnál a kiosztott szabályzatban lehet elolvasni.

A terep - hagyományainkat követve ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes-völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves-zsombékos- vaddisznós vidék lesz. Az odajutás mikéntje azonban radikálisan megváltozik.

A továbbra is fennálló fertőzésveszélyre való tekintettel ezúttal el kell tekintenünk a Túlélőversenyek olyan megszokott epizódjaitól, mint a tömeges regisztráció az egyetem előcsarnokában, az órákig tartó zötykölődés a buszban, a célnál osztott és közösen elfogyasztott meleg étel, valamint a Hazabusz. Megtartjuk viszont a verseny lényegét: a 3-6 fős csapatok harcát a terepen az elemekkel, a tereppel, valamint a Terepmesterek fantáziáját tükröző válogatott galádságokkal. Nem lesz tehát budapesti találkozó és közös buszozás. Ehelyett a nevezést sikeresen befejező csapatok a túra előtti napon kapnak egy GPS-koordinátákkal megadott helyszínt, és egy péntek esti időintervallumot. Ezen a ponton kell jelentkeznetek a megadott időszakaszban. Hogy mi módon juttok oda, az a csapatra van bízva. A starthely megközelíthető vonattal, majd néhány kilométernyi gyaloglással, valamint autóval is (a közelben parkolni is lehet). A szervezők a starthelyen várják a csapatokat, itt adják át a térképet, feladatfüzeteket, valamint a verseny egyéb kellékeit.

Hasonlóképpen megváltozik a befutás jellege is. A feladatfüzet szokás szerint tartalmazza a cél koordinátáit és a befutás időintervallumát (kategóriánként). Itt azonban nem várunk benneteket meleg étellel. És természetesen – a terepre szállító buszok hiányában – nem lesz Hazabusz szolgáltatás sem. Ehelyett a befutótól néhány kilométeres gyaloglással elérhető egy lakott hely, ahonnan vonattal még aznap este haza lehet utazni Budapestre, illetve az autóval érkezők becserkészhetik járművüket. A fentiekből következik, hogy a szokásosnál több élelemmel és itallal kell felszerelkeznetek. Viszont kevesebb térképet kell hoznotok, hiszen a verseny előtti napon megtudjátok a helyszínt.

Felhívjuk az autóval érkező csapatok figyelmét arra, hogy a kocsit csak a terepre utazásra és a hazatérésre vehetik igénybe, a verseny során a terep egyik részéről a másikra jutásra a gépkocsi használata tilos. Bízunk a túlélni kívánó csapatok becsületességében, és tudjuk, hogy senki sem él vissza a rendkívüli helyzettel.

A nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőversenyekről (ha a hírlevél küldés checkbox be van nekik pipálva).

Nevezési határidő: 2020. augusztus 2. éjfél

Ha az előttünk álló szűk egy hónap alatt, olyan a szervezőktől független esemény következik be (pl. kormány által kihirdetett újabb veszélyhelyzet, rendkívüli intézkedés), ami a verseny meghiúsulását eredményezi, a szervezők vállalják a kihirdetési időponttól függően a nevezési díjak visszatérítését. 2020. augusztus 9. éjfél előtti bejelentés (ami a verseny lemondását okozza) esetén a nevezési díj 100%-a, 2020. augusztus 10.-től 50%-a kerül visszafizetésre.
A verseny elmaradása esetén a póló rendelésekre beérkezett összegeket teljes egészében visszautaljuk az érintetteknek.

A Negyvenhetedik Túlélőverseny részvételi díja a terepre szállító buszok hiányában csak 3800 Ft versenyzőnként.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, a Túlélőverseny csontvázas logójával díszített túlélőpóló is (1200 Ft/db). A rendelt póló méretét és darabszámát a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni. A különleges helyzet miatt a pólók gyártása a versenyt követően kezdődik, ezért átvételükre szeptember elejétől lesz lehetőség.

Az előző versenyeken sikeresen kipróbált és jól bevált, ám azóta továbbfejlesztett Túlélő App lesz most is az általánosan használandó túranapló. Tehát minden csapat készüljön minimum két androidos, feltöltött telefonnal, és megfelelő mennyiségű powerbankkal! Az App legfrissebb változatát és a hozzá tartozó használati utasítást a verseny előtt egy héttel elküldjük a nevezett csapatoknak.

A korábbi túrákhoz képest jelentős változást jelent, hogy a verseny folyamán az appnak csapat szinten folyamatosan működnie kell, ezzel rögzítve (és időnként a szervezőknek továbbítva) a csapat útvonalát, azaz a csapatnak állandóan online kell lennie. Kérjük ezért, hogy minden csapat készüljön minimum két (de inkább három) androidos, feltöltött telefonnal, és megfelelő mennyiségű powerbankkal! A csapat által használt mobilszámokat előre, a nevezéskor, de legkésőbb a startnál le kell adni a szervezőknek.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a személyes regisztráció során (a rajtban) csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. Emellett a versenyzők nyilatkoznak arról is, hogy (legjobb tudomásuk szerint) nem fertőzőek, nem fenyegetik a többi versenyző egészségi állapotát. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Kiskorúak és fiatalkorúak (azaz 2002. augusztus 14-e után születettek) a rendkívüli körülmények miatt nem indulhatnak a versenyen.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Negyvenhetedik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  utolsó módosítás: 2022.05.02.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a