A k t u á l i s   v e r s e n y
T ú l é l ő v e r s e n y
Aktuális verseny ikon Előző versenyek ikon Versenyszabályok ikon Tudnivalók ikon

Ötvenkettedik Túlélőverseny

Tisztelt Versenyzők, jövendő Túlélők (illetve nyomorultul elpusztulandók)!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy megkezdődött az
Ötvenkettedik Túlélőverseny nevezése.

A rendezvény időpontja: 2023. november 24-25.

Az Ötvenkettedik Túlélőversenyt szokás szerint három kategóriában hirdetjük meg: Kishalál, Középhalál és Nagyhalál. Mindhárom kategória túrája november 24-én (pénteken) késő délután kezdődik, és november 25-én (szombaton) késő délután ér véget. A három kategória versenye közös terepen zajlik, de a Kishalál versenyzőinek a Nagyhalálhoz képest kevesebb pontot kell felkeresniük, kombinációik egyszerűbbek és kevesebb tereppontot tartalmaznak, az érvényesség kritériumai lazábbak. A Középhalál nehézségi foka - nevéhez illően - a másik két kategória között van. Mindhárom kategóriában 3-6 fős csapatok indulhatnak (kivétel 2 fős veterán csapatok, kizárólag Nagyhalál és Középhalál kategóriákban).

A Nagyhalál versenyzői fizikai állóképességüket és csavaros észjárásukat is a végsőkig kiaknázhatják, hadakozva a terep természetes, valamint a terepmesterek teremtette mesterséges nehézségeivel. Ebbe a kategóriába olyan edzett és strapabíró csapatok nevezzenek, akik bírják az erős verseny és a nehéz terep stresszét, valamint a folyamatos túrázást. A Kishalálban van a helye a teljesen kezdőknek, és azoknak a csapatoknak, amelyek nem a győzelemre, csak a túlélés örömteli élményére hajtanak. A Középhalálba nevezzen minden csapat, amelyek tagjai korábban már nyertek Túlélőversenyt, vagy dobogós helyezést értek el (bármelyik kategóriában), de most valamiért nem akarnak vagy nem tudnak elindulni a Nagyhalálban. Ugyancsak (legalább) a Középhalálba nevezzenek azok a csapatok, amelyek tagjai saját bevallásuk szerint edzett veteránok, hiszen e minősítés lehetőségével élve csupán két fős veterán csapatként kívánnak indulni (gy. k.: a Kishalálban kétfős csapat nem indulhat.) A fenti általános szabályoktól felfelé el lehet térni, lefelé nem.

A Túlélőversenyek általános szabályai jelen weblapon olvashatóak (Versenyszabályok). A szabályok speciális, csak az aktuális versenyre vonatkozó részét a start előtt kiküldött szabályzatban lehet majd elolvasni.

A terep - hagyományainkat követve ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos- vaddisznós vidék lesz.

A buszköltségek sajnálatos és exponenciális növekedése miatt ezúttal  terepre vivő busz (és ezzel járó költség) egyáltalán nem lesz. A terepet minden csapat maga közelíti meg, tömegközlekedéssel vagy saját járművel. A részleteket a verseny délelőttjén írjuk meg emailben.

Természetesen Hazabusz szolgáltatást sem tudunk nyújtani. A hazajutásról minden csapat maga gondoskodik. A befutási határidőt természetesen úgy határozzuk meg, hogy tömegközlekedéssel időben haza lehessen érni.  

A befutóban ezúttal sem étellel, sem sörrel nem tudunk szolgálni.

A nevezési rendszer jelenleg már elérhető. Minden potenciális túlélőnek csak egyszer kell megadnia az adatait (regisztrálnia magát), az elkészült azonosítójával bármelyik túrára nevezhet. (Az adatok természetesen folyamatosan módosíthatók, frissíthetők.) A regisztrált versenyzők folyamatos tájékoztatást kapnak a Túlélőversenyekről (ha a hírlevél küldés checkbox be van nekik pipálva).

Nevezési határidő: 2024. november 19. (vasárnap) éjfél

A nevezést lezárt csapatok emailt kapnak a további teendőkről.

A nevezéskor megrendelhető a különleges, a Túlélőverseny csontvázas logójával díszített túlélőpóló is. A rendelt póló méretét és darabszámát a versenyző adatait tartalmazó űrlapon kérjük megadni. A pólót csak a verseny után néhány nappal, később fixálandó időpontban lehet átvenni.

Kiskorúak (azaz 2009. november 24-e után születettek) nem indulhatnak a versenyen. Fiatalkorúak (a verseny szempontjából fiatalkorúnak számít az, aki 2005. november 24-e után született) csak nagykorú versenyzőt is tartalmazó csapatban, írásbeli Szülői nyilatkozat leadásával indulhatnak a versenyen.

Az előző versenyeken sikeresen kipróbált és jól bevált, ám azóta továbbfejlesztett Túlélő App lesz most is az általánosan használandó túranapló. A korábbi túrákhoz képest jelentős változást jelent az tavaly nyáron bevezetett újítás: a verseny folyamán az appnak csapat szinten folyamatosan működnie kell, ezzel rögzítve (és időnként a szervezőknek továbbítva) a csapat útvonalát, azaz a csapatnak állandóan online kell lennie. Kérjük ezért, hogy minden csapat készüljön minimum két (de inkább három) androidos, feltöltött telefonnal, és megfelelő mennyiségű powerbankkal! Az App legfrissebb változatát és a hozzá tartozó használati utasítást hamarosan, de legkésőbb a verseny előtt két héttel elküldjük a nevezett csapatoknak.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezt a  csapatonként aláírt, egymás aláírását kölcsönösen tanúsító Nyilatkozattal kell elismerni. A Nyilatkozatban a csapattagok kötelezik magukat a Versenyszabályok betartására is. Emellett a versenyzők nyilatkoznak arról is, hogy (legjobb tudomásuk szerint) nem fertőzőek, nem fenyegetik a többi versenyző egészségi állapotát. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges balesetekért, eltévedésekért, valamint a szabályok megszegéséből eredő kellemetlenségekért és egyéb következményekért.

Túlélésre fel: győzzön az erősebb karom, szexibb test, élesebb ész, fittebb túrabakancs, kifinomultabb hetedik (sőt Ötvenkettedik) érzék! Várunk benneteket úton és útfélen, piros háromszöggel jelzett és jelzetlen ösvényeken, árkon és bokron túl, sőt!

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  utolsó módosítás: 2023.11.23.      :.
 « vissza a címoldalra 
Terepmesterek
C o p y r i g h t  (c) 2 0 1 3   I.W.D.G. & T e r e p m e s t e r e k  G r é m i u m a